U četvrtak 10. Dan međunarodne suradnje na FOI-ju Foto: VV arhiva / ilustracija

U četvrtak 10. Dan međunarodne suradnje na FOI-ju

Varaždinske vijesti | 19.4.2017. u 11:30h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 20. travnja održat će se jubilarni, 10. dan međunarodne suradnje Fakulteta organizacije i informatike.

Program će započeti pozdravnim govorima dekana fakulteta, prof.dr.sc. Nevena Vrčeka i mr.sc. Ane Odak, pomoćnice ministrice za regionalni razvoj i fondove EU. O ideji Dana međunarodne suradnje na FOI-ju ispričat će prof. dr. sc. Blaženka Divjak, začetnica ovog projekta te izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju FOI-ja.

Glavni dio programa su pozvana predavanja koja će održati prof. dr. sc. Anna Czarczyńska s Kozminski University u Varšavi, najboljeg poljskog privatnog sveučilišta sa snažnom međunarodnom reputacijom i visokim kotiranjem na međunarodnim rang listama, te prof. dr. sc. Lourdes Guàrdia s Open University of Catalonia u Barceloni, prvog on-line sveučilišta u svijetu koje trenutno broji oko 55.000 studenata i smatra se jednom od najprestižnijih institucija za obrazovanje na daljinu u svijetu.

Nakon pozvanih predavanja, uslijedit će zanimljiva panel diskusija pod nazivom "How did we benefit from EU programmes?“ na kojoj će, uz pozvane predavačice, sudjelovati i mr. sc. Ana Odak, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, prof. dr. sc. Matjaž Colnarič, Erasmus+ koordinator na Fakultetu elektrotehnike, računalstva i informatike Sveučilišta u Mariboru te prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan FOI-ja.

U poslijepodnevnom dijelu, koji je namijenjen ponajprije studentima, svoja međunarodna iskustva predstavit će studenti FOI-ja i strani studenti koji trenutno studiraju u Varaždinu. Dan međunarodne suradnje prilika je za informiranje, umrežavanje te razmjenu iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu i projektnu suradnju. Stavlja se naglasak na interdisciplinarnosti i ulogu IKT sektora u svim područjima ljudskog djelovanja.

Dolazak na Dan međunarodne suradnje FOI-a najavili su brojni prodekani za znanost i međunarodnu suradnju te koordinatori međunarodne suradnje s fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i ostalih visokih učilišta i škola u Hrvatskoj i inozemstvu, te zaposlenici institucija koje se bave provedbom EU projekata. Detaljan program pogledajte OVDJE.

Dan međunarodne suradnje Fakulteta organizacije i informatike održat će se u zgradi fakulteta (Pavlinska 2, Varaždin), a program će započeti u 9.30 sati u dvorani 10 (prizemlje, lijevo).