U atriju Franjevačkog samostana održana večer "Ritam poezije" na Špancirfestu Foto: Ritam misli

U atriju Franjevačkog samostana održana večer "Ritam poezije" na Špancirfestu

Varaždinske vijesti | 24.8.2019. u 13:40h | Objavljeno u Društvo

Atrijem Franjevačkog samostana odzvanjali su zvuciglazbe i poezije na različitim jezicima, emocija je bila jedinstvena, toplina ozračja i osmijeh dobrodošlice u Grad u kojem spavaju anđeli osjetili su svi prisutni. Udruga RITAM MISLI već četvrtu godinu organizira večer čarobnih zvukova i različitih jezika. Paleta obojena toplinom boja malih svemira umjetnika. Prvi dan Špancira, u Varaždin su došetali pjesnici, glumci i glazbenici iz Litve, Belgije, Slovenije i Hrvatske te poklonili šetačima stihove prepune emocija.

Da je poezija inspiracija za mnoge glazbenike jasno su dočarali glazbenici, Manč Kovačič (Slovenija), Lav Novosel ( Hrvatska ) i nezaobilazan varaždinski mješoviti zbor KAPELA PAULINA WARASDIN pod dirigentskom palicom, maestra Zdenka Kušćera svojim su izvedbama obogatili program. A zasigurno je glazba inspirirala mnoge pjesnike i potakla njihova pera za stvaranjem novih stihova. Varaždin su posjetili pjesnici, sudionici ptujskog festivala DNEVI POEZIJE IN VINA, Ramune Brundzaite (Litva) i MaartenInghels ( Belgija), a njima su se pridružili u stihovanju, glumac Zvonko Novosel (Hrv) te pjesnici Marjan Pungartnik (Slo), Miroslav Tičar (Slo), Željko Perović (Slo/BiH)), Zlatko Kraljić (Slo/Hrv), Ernest Fišer (Hrv), Ružica Juras (Hrv) Majda Fradelić (Hrv), Melita Makovec (Hrv), Slađana Benkus (Hrv), Hana Kunić (Hrv), Nenad Slukić (Hrv), Karlo Žimbrek (Hrv) i Milan Novak (Hrv/Slo).

Kroz program su ležerno vodile Edita Kutnjak Zlatar i Ljubica Ribić, a svojim objektivom trenutke je zabilježio Ivan Grahovec. Sve to ne bi bilo moguće da nam vrata svog doma nisu i ove godine otvorili franjevci te čaroliju učinili većom. Bez pomoći gvardijana Ivana Miklenića bilo bi svakako teže ostvariti još jedan san. Korak po korak i u Varaždinu poezija utire svoje stope, ostavlja riječi zapisane negdje u zidovima starih zdanja. Udruga Ritam misli pokazala je da je poeziji svakakomjesto na Španciru. Mnogobrojna publika je svjedok trajanja jedne lijepe priče.

Označeno u