TWIRLING Ludbrežani spremni za Liverpool i svjetsko prvenstvo Foto: Ilustracija/Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg

TWIRLING Ludbrežani spremni za Liverpool i svjetsko prvenstvo

VV | 26.7.2023. u 17:33h | Objavljeno u Društvo

Dvadesetak natjecatelja udruge "Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg“ u završnoj je fazi priprema za odlazak na svjetsko prvenstvo u twirlingu, koje se održava od 9. do 13. kolovoza u Liverpoolu, gdje će se s sportašima iz zemalja diljem svijeta natjecati za najveće priznanje u svom sportu.

Kao dio reprezentacije Hrvatske, Ludbrežani će se predstavit s čak četiri koreografije u dvije dobne skupine: Grupa s rekvizitima - mlađi juniori, Tradicionalni mažoret ples - mlađi juniori, Grupa s rekvizitima – juniori te Artistice grupa - jedinstvena skupina.

Za Svjetsko prvenstvo pripremaju ih licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja, koji su na prvenstvu Hrvatske u twirlingu i Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu u travnju ove godine pripremili 12 koreografija, od kojih je 11 ovjenčano medaljama.

Koreografije su zahtjevne, ali se, unatoč velikoj konkurenciji, očekuju dobri rezultati.

– Pred nama je bogati natjecateljski program u kojem će se moći vidjeti najbolji sa svih strana svijeta, no možemo im parirati u nadmetanju za titule svjetskih prvaka. Dat ćemo, kao i uvijek, svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat. Koreografije smo obogatili uistinu svim mogućim elementima dozvoljenim prema propisima kako bi bile što atraktivnije i konkurentnije te imale još više šanse za bolji plasman – pojašnjava predsjednica Udruge Mirjana Pavičić.

Spremni su i natjecatelji, koji praznike koriste "radno“ vježbajući različite elemente jer je riječ o sportu koji zahtijeva vježbu, predanost, kondiciju i timski rad.

- S Ludbregom u srcu i puni ponosa, dat ćemo sve od sebe da naš grad i Hrvatsku predstavimo najbolje što možemo – poručuju.

SP_twirl-Liverpool_Ludbreg_1.jpg