Ivan Čehok i Jelena Toth Foto: Krešimir Đurić

Turističkoj zajednici grada Varaždina uručena međunarodna nagrada za Špancirfest

VV | 14.5.2021. u 13:31h | Objavljeno u Društvo

S godinom dana zakašnjenja, zbog aktualne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, Turističkoj zajednici grada Varaždina uručena je međunarodna kulturno turistička nagrada Plautilla, plaketa sa zlatnim znakom za Špancirfest, za najbolji kulturno turistički proizvod u 2020. godini.

Nagradu dodjeljuju Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i Grad Solin, a trebala je biti uručena u sklopu 6. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, prošle godine u Solinu. No, zbog pandemije koronavirusa i ondašnje epidemiološke situacije, dodjela nagrada je prolongirana za ovu godinu. Tako su prošlog tjedna u Solinu dobitnicima uručene nagrade, a još jednu u nizu nagrada koju je osvojio Špancirfest, varaždinskoj su javnosti predstavili danas predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktorica Turističkog ureda TZGV, Jelena Toth.

- Čestitke našoj Turističkoj zajednici i naravno svim Varaždincima jer ovo je nagrada koja zapravo zahvaljuje svim onim Varaždincima koji su bili aktivno uključeni u samu organizaciju Špancirfesta, bilo da su aktivni sudionici, šećući gradom, družeći se, boraveći u gradu, gledajući sve ono što je pripremljeno, od uličnih žonglera do koncerata. Ovo je veliko priznanje, postoji Međunarodna udruga povijesnih gradova koja promiče takozvani kulturni turizam, odnosno promiče turističku ponudu gradova s povijesnom jezgrom. Kulturni turizam je zapravo i osnovica varaždinskog turizma. Ovo je nagrada koja nas obvezuje da taj turistički proizvod još bolje osmislimo, odnosno da postane još prepoznatljiviji. Nadam se smirivanju pandemije i ublažavanju epidemioloških mjera, a mi ćemo biti spremni ove godine organizirati i uživati u Špancirfestu - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“ dodjeljuje se za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda, i to u 3 kategorije: najbolji kulturno turistički proizvod, najbolji povijesni grad/lokalitet/ustanova i najbolji kulturno turistički itinerer.

Nagrada za najbolji kulturno turistički proizvod dodjeljuje se turističkim zajednicama, ustanovama, tvrtkama, obrtima i sl. za najbolji turistički proizvod koji se odlikuje kvalitetnom i kreativnom interpretacijom kulturno povijesne baštine.

Ovogodišnji Špancirfest planira u terminu od 20. do 29. kolovoza.

get_hi_media_9.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci