Turistička promocija: Breznički Hum ugostio radijsku emisiju "Sunčani sat" Foto: Općina Breznički Hum

Turistička promocija: Breznički Hum ugostio radijsku emisiju "Sunčani sat"

Varaždinske vijesti | 7.7.2020. u 21:42h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Kultna turističko-gospodarska mozaična radijska emisija "Sunčani sat" Drugog programa Hrvatskog radija prošli je petak uživo emitirana iz Brezničkog Huma, točnije iz Vinarije Šafran.

Voditelji ove emisije Zlatan Skalicki i Sabina Jaganjac u dva sata trajanja proanalizirali su gotovo sve – od povijesti i karakteristika do ljudskih i gospodarskih potencijala ovoga mjesta na samome jugu Varaždinske županije, koje je poznato i po tome što je osobnim odabirom komisije pape Benedikta XVI. upravo Šafranov mirisni Traminac određen za misno vino na slavlju u Splitu 2011. godine.

Općinu i njene karakteristike predstavio je općinski načelnik Zoran Hegedić, vinariju Šafran poduzetnik Josip Tržec, komunalne je teme birao Stjepan Jakopčić, udrugu za kulturu i književnost Humščak predstavila je njena predsjednica Ružica Kišur, gospodarsku i poljoprivredenu situaciju u regiji predsjednik udruge Graber Mladen Jakopović, dok je o neobičnom atraktivnom sportskom sadržaju vezanom uz moto kros govorio predsjednik udruge PK Team Dejan Opet.

Zascirao je i orkestar Limene glazbe Sveti Martin, o kojem je u emisiji govorila tajnica orkestra Karla Hegedić.

- Predstavljanje općine Breznički Hum na doista sveobuhvatan i drugačiji način tim je vrednije jer su zahvaljujući Hrvatskom radiju Lijepoj našoj predstavljene mogućnosti i potencijali općine Breznički Hum i cijeloga kraja – naglasili su domaćini.

breznicki_hum_suncani_sat_01.jpg

breznicki_hum_suncani_sat_02.jpg

breznicki_hum_suncani_sat_03.jpg