Trofej grada Varaždina 2021: Plesni spektakl u subotu u Graberju Foto: VV arhiva / ilustracija

Trofej grada Varaždina 2021: Plesni spektakl u subotu u Graberju

Varaždinske vijesti | 14.10.2021. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 16. listopada u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održat će se Trofej grada Varaždina 2021, turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina. Kako kažu organizatori, ove se godine nalaze pod dodatnim iskušenjem zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa, međutim suradnjom s nadležnim tijelima i provođenjem protokola za organizaciju natjecanja tijekom pandemije koronavirusa Hrvatskog sportskog plesnog saveza osigurat će provođenje svih potrebnih i nužnih epidemioloških mjera sa ciljem zaštite svih sportaša i sudionika.

Trofej grada Varaždina okupit će preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci, grupe i formacije, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu u poslijepodnevnim satima.

Natjecatelji će se varaždinskoj publici ove godine predstaviti u tri discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep), a prvi put održat će se i natjecanje u breakdanceu. Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Trofej grada Varaždina okupit će sudionike svih dobi, od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina). Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijele subote, a u večernjem dijelu od 19 sati, namijenjenom publici, ujedno i najatraktivnijem dijelu programa, vidjet ćemo ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova), završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana, te Show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt.

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će sedam plesnih parova. U mlađim osnovcima predstavit će se Tin Žmuk i Elena Sekovanić, Uma Mašić i Ivan Biškup, Andrej Gregurinčić i Lorena Garojevića. U mlađoj mladeži natjecat će se Adriano Žmuk i Dorja Pernar, Andrej Detelj i Elena Weiser, Eni Tuđan - Rok Podsečki. U kategoriji mladeži nastupit će Eugen Sekovanić i Kiara Črnila. U solo kategorijama natjecat će se Elena Sekovanić, Leona Mičuda, Kiara Črnila, Lana Režek, Vida Jurak, Vanessa Cafuk, Tin Žmuk, Adriano Žmuk, Dorja Pernar, Eugen Sekovanić, i Elena Weiser.

Plesni klub Takt iz Varaždina u natjecateljskom dijelu programa predstavljat će četiri plesna para. U kategoriji osnovaca nastupit će Ivan Pilinger - Anja Strelec, Matej Bolšec - Karolina Bogović, u kategoriji mladeži Plesni klub Takt predstavljat će Luka Gladović i Elena Majcen i Gabriel Novotny i Linda Šoštarek. U solo kategorijama nastupit će Dora Dumešić, Anja Strelec, Ivan Pilinger, Karolina Bogović, Matej Bolšec, Emili Šobak, Korina Eršeg, Natali Franolić, Linda Šoštarek, Luna Papec, Nina Đipalo Čelik, Marta Majcen, Maja Racanović, Ela Alibašić, Eni Kočet, Viktoria Ptiček, Nika Plantak, Ema Biškup i Maja Mlakar.

- Varaždinski natjecatelji u sportskom plesu postigli su tijekom ove godine brojne važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Varaždina na kojem se naši klubovi nalaze u ulozi domaćina - poručuju organizatori, dodavši da dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine.

Cijena ulaznice za publiku iznosi 50,00 kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu. Ulaz posjetiteljima u sportsku dvoranu bit će dozvoljen u predočenje digitalne COVID potvrde ili negativnog brzog COVID testa. Testiranje na COVID bit će osigurano na ulazu u sportsku dvoranu po cijeni od 60 kn.

trofej_grada_varazdina_2021.jpg