Topnik na Starome gradu ove je subote Lovro Lukavečki

VV | 25.5.2023. u 16:45h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda najavila je i za ovu subotu tradicionalnu svečanu smjenu straže i izvođenje glasnog pucnja na Starome gradu, za što je ovoga puta izabran predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki.

- Upravni odbor Udruge Varaždinska građanska garda, kroz svo vrijeme od kada provodi svoju aktivnost izvođenja glalsnog pucnja (ovo je već peta godina) pokazao je senzibilitet za naše mlade stavnovnike. Tako su iza Varaždinskog topa stajali mladi (najbolji) učenici, sportaši, glazbenici,... Ove subote, 27. svibnjka red je na mladog magistra politologije, najmlađeg predsjednika Gradskog vijeća ikad, mladu nadu varaždinske i hrvatske političke scene - Lovru Lukavečkog. Lovro je tek dvadeset pet godina mlad, a već je “doletio” do predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina. Asistent na Sveučilištu Sjever, sportaš i vjerojatno najmlađi na toj funkciji u cijeloj Hrvatskoj. Spremno je prihvatio ovako odgovornu dužnost, rekli bi - hrabro, no Lovro je s obje noge na zemlji. Sazrijevao je kroz stranačku hijerarhiju, Forum mladih, učio je kao gradski vijećnik i eto - sjeo na vrući stolac predsjednika Gradskog vijeća. Doista, s nestrpljenjem čekamo svako sljedeće zasjedanje, ako ni zbog čega drugog, onda zbog znatiželje: da vidimo kako će se Lovro nositi sa “starim političkim prefirgancima”.

Sjajan govornik, neki se vjerojatno sjećaju govora 2016. godine na našem Korzu, kada je govorio kao predsjednik Županijskog vijeća učenika, uporan i “otporan”, kao da je već desetljećima u politici. Lovro je svakako nada za kompletnu političku scenu, potpuno nova, reklo bi se “nerabljena” generacija mladih koji imaju i znaju što reći, nada da se vrati, dobro i debelo, srozan ugled političara. Naravno da je i to velika odgovornost! Kroz naša propitkivanja saznali smo da Lovro ima dobar smisao za humor, a taj se ”alat” rijetko koristi u politici - valjda zato jer “šale i špelacije” mogu raditi samo oni “bez putra na glavi”. Neki dan sam čuo dobar “štos” na tu temu (da Lovri bacimo “rukavicu”): kažu da se političari ljube samo u čelo. Zašto? Pa zato jer nemaju obraza! Kako čujemo, Lovro ne spada u tu “kategoriju”, a dobar glas daleeeeko ide... Zato, Lovrek, čuvaj taj dobar glas (i stas), ostani takav i dalje. Našu podršku, kao mlad čovjek - imaš, a od subote i svoju sobu u kući slavnih. U duhu kulture i tradicije pozdravljam Vas pozdravom Varaždinske građanske garde "Za Hrvatsku - s Božjom pomoći!" - stoji u priopćenju tajnika Udruge natporučnika Dražena Loparića.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci