Toplički učenici s učiteljima sudjelovali u eTwinning projektu Foto: Martina Kos - Grabar

Toplički učenici s učiteljima sudjelovali u eTwinning projektu

Varaždinske vijesti | 21.4.2021. u 10:31h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice od veljače do travnja sudjelovala je u eTwinning projektu Easter tradition čime je postala dio eTwinning zajednice.

Glavni cilj projekta bio je upoznavanje tradicionalnih uskrsnih običaja zemalja partnera u projektu, a ostali ciljevi obuhvaćali su razvijanje kreativnosti u likovnom smislu, usavršavanje digitalnih kompetencija učenika i učitelja koji su sudjelovali u projektu, razvijanje komunikacijskih kompetencija na stranom jeziku, korelaciju s interdisciplinarnim predmetima, razvijanje empatije, poticanje međukulturalne suradnje, upoznavanje s različitostima, svijest o zajedničkom podrijetlu i ukazivanje na ljudski potencijal koji se temelji na različitostima.

Virtualno smo se družili sa školama iz Malte, koja je ujedno i nositelj projekta, Rumunjske, Bugarske, Turske, Ukrajine, Češke, Poljske, Italije, Belgije, Srbije, Portugala, Ukrajine i Latvije.

U kreativnim aktivnostima sudjelovali su učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama Mirjanom Bartolić i Jelicom Korotaj (1. razredi), Mirelom Glavnik i Natalijom Bešenić (2. razredi), Ružicom Erić i Biserkom Bešenić (3. razredi), Ružicom Hrženjak i Melitom Arzon (4. razredi) te Jozom Rajičem (PŠ Petkovec). Aktivnosti koje su zahtijevale digitalni pristup i korištenje multimedijalnih sadržaja učenici su odradili na nastavi Informatike s učiteljicom Martinom Kos-Grabar, ujedno i koordinatoricom eTwinning projekata u školi. Također, projekt je proveden uz potporu ravnateljice škole Goranke Štefanić.

Da je projekt bio uspješan, kreativan i edukativan možete se uvjeriti na sljedećim poveznicama gdje se nalaze radovi učenika topličke škole: https://padlet.com/tina19_kosgrabar/70m1yow356fvn9yi
te radovi učenika zemalja partnera u projektu: https://padlet.com/SBCKinder1/eastertraditions

Tekst i fotografija : Martina Kos - Grabar

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci