Toplički učenici na terenskoj nastavi upoznali glavni grad i županijsko središte

Varaždinske vijesti | 9.11.2021. u 19:19h | Objavljeno u Društvo

Četvrtaši topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljeviće, u pratnji svojih učiteljica Biserke Bešenić, Mirne Veraja te časne Božene Kontent, bili su na terenskoj nastavi u grad Zagreb.

Cilj terenske nastave je bio upoznati grad Zagreb kao glavni grad RH te kao kulturno, zdravstveno, političko, prometno i obrazovno središte.

Odmah pri dolasku posjetili su Tehnički muzej grada Zagreba i razgledali rudnik. Slijedio je odlazak na Trg bana Jelačića, vožnja uspinjačom na Gornji grad, Strossmayerov trg.

- Nakon pauze i sendviča, uputili su se prema Trgu sv. Marka, zgradi Vlade RH i Hrvatskoga sabora. Uz zanimljive priče vodiča stigli su do Kamenitih vrata. Ostatak dana u gradu Zagrebu proveli su u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Učenici su aktivno sudjelovali na edukativnoj radionici o kralješnjacima, ručali, razgledavali životinje te šetali zoološkim vrtom. Izlet koji su svi nakon dugo vremena čekali je brzo prošao. Učenici i učenice 4.a i 4.b razreda su mnogo toga vidjeli i naučili. Smijeha i šale isto nije nedostajalo. Svi su se sretno vratili kući s lijepim uspomenama - kaže Mirna Veraja, učiteljica razredne nastave.

I učenici trećih razreda naše škole su, u pratnji svojih učiteljica Mirele Glavnik i Natalije Bešenić, bili na terenskoj nastavu, ali u Varaždin.

Cilj terenske nastave bio je upoznati grad Varaždin kao središte županije. Obilazak smo započeli na Varaždinskom groblju koje je izvanredan primjer parkovne arhitekture i spomenik prirode. Šetnjom smo stigli do Starog grada gdje smo se podijelili u dvije grupe. Uz stručno vodstvo učenici su obišli Muzej grada Varaždina u kojem su saznali puno zanimljivosti o prošlosti grada te Entomološki muzej u kojem ih je iznenadila jedinstvena zbirka kukaca najvećeg varaždinskog prirodoslovca Franje Košćeca te kostur vunastog nosoroga Erika.

- Nastavili smo razgled grada i otkrivanje Varaždina uz skrivene priče i zanimljive predmete iz varaždinske svakodnevice. Obilazak grada završili smo Dječjim odjelom gradske knjižnice u Varaždinu. Terenska nastava prošla je u istraživanju, ugodnom druženju, veselju te neizostavnoj kupnji suvenira koji će nam biti podsjetnik na taj dugo očekivani dan - kaže Natalija Bešenić, učiteljica razredne nastave.

 

Galerija slika