Topličanac Damir Mrvčić predstavio se prvom samostalnom izložbom fotografija "Jesen"

Varaždinske vijesti | 25.11.2018. u 14:55h | Objavljeno u Društvo

Toplički amaterski fotograf Damir Mrvčić javnosti se predstavio prvom samostalnom izložbom fotografija pod nazivom "Jesen".

Fotografije na temu jeseni Damir je pokazao u sklopu premijernog izdanja festivala "Old School or no School" u Novom Marofu koji je održan od 16. do 18. studenoga.

Damir Mrvčić domaćoj je javnosti poznat po svojoj velikoj ljubavi prema fotografiji i nezaobilazno je lice na brojnim društvenim događanjima na topličkom području. No, osim "redovnih" fotografskih zadataka, Damir dobar dio slobodnog vremena provodi s fotoobjektivom u ruci. Upravo njegova prva samostalna izložba otkriva talent i osjećaj za preslikavanje jednog jedinstvenog trenutka na fotografski papir.

– Većina fotografija nije nastala s izravnom namjerom da upravo taj detalj ovjekovječim nego me određeni trenutak odveo do njih – skromno je, ali s velikim ushićenjem u glasu otkrio talentirani Damir Mrvčić na otvorenju izložbe.

Damirove fotografije razgledao je veliki broj posjetitelja, koji su osim u ovoj izložbi tijekom tri dana trajanja festivala mogli uživati i u brojnim drugim sadržajima. Organizatori iz Centra za društvene aktivnosti i nezavisnu kulturu "Stara škola" iz Novog Marofa pobrinuli su se da prvim izdanjem festivala "Old School or no School" ostave dobar dojam.

Za posjetitelje su organizirana i dva zanimljiva predavanja, Krešimira Mišaka na temu globalnog zatopljenja "Meni nije vruće" i Gorana Šarića pod nazivom "Tajne drevnih civilizacija Balkana". Večernji dio trodnevnog programa bio je rezerviran za brojne glazbene nastupe.