Tko su srednjškolci koji su predloženi za državni LiDraNo? Foto: Ilustracija

Tko su srednjškolci koji su predloženi za državni LiDraNo?

VV | 18.3.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Na ovogodišnjoj županijskoj smotri LiDraNo za učenike srednjih škola, kojoj je domaćin bila Elektrostrojarska škola Varaždin, sudjelovalo je 39 učenika iz osam srednjih škola Varaždinske županije: Prve gimnazije, Druge gimnazije, Elektrostrojarske škole, Gospodarske škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Medicinske škole Varaždin, Srednje škole Ivanec i Srednje škole Novi Marof.

Samo jedan novinarski rad

- U području literarnog izraza predstavilo se 23 učenika, u kategoriji novinarskog izraza jedna učenica, a na županijskoj smotri predstavilo se šest učenika u kategoriji radijskog izraza te devet učenika u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa - izvjestila nas je Valentina Šinjori, tajnica županijske smotre LiDraNo za srednje škole koja je svim sudionicima županijske smotre poželjela mnogo uspjeha na državnom LiDraNu.

U kategoriji literarnih radova, za Državnu smotru LiDraNo predloženi su radovi "Okovi sudbine" Paule Kaić iz Druge gimnazije Varaždin (mentorica Maja Peterli), "Naša mala tajna!" Kristinke Volarić iz Gospodarske škole Varaždin (mentorica Nikolina Vujasinović) te "Lutka na rozim koncima" Zoje Sirovec iz Prve gimnazije Varaždin (mentorica Tatjana Ruža). Učenica Paula Kaić predložena je i za županovu nagradu.

U kategoriji novinarskih radova za Državnu smotru predložen je komentar "Moderno poimanje slobode" Dore Lešnjak iz Prve gimnazije Varaždin (menorica Ksenija Mađarić), a Dora je predložena i za županovu nagradu.

Državnom povjerenstvu izravno se upućuje radijska emisija "U našem kaputu" radijske družine CIH Elektrostrojarske škole Varaždin koju čine Lucija Medved, Tea Vitez, Anamarija Trošeljac, Karlo Cecelja, Petra Švogor, Sabina Raić (mentor Vjekoslav Lazar). Učenici su ujedno predloženi i za županovu nagradu.

Najbolji na pozornici

Županijski dio smotre u kategoriji samostalnih scenskih nastupa održan je u Kulturnome centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu. Nakon nastupa učenika održan je okrugli stol na kojemu su sudjelovali svi učenici i mentori, a razgovor su vodili članovi stručnoga povjerenstva za dramski izraz.

Za državnu smotru u kategoriji samostalnih scenskih nastupa predložene su Zoja Sirovec iz Prve gimnazije Varaždin (mentorica Tatjana Ruža), koja je izvela monolog iz priče "Černobilske lutke" Maše Kolanović te Vida Huzjak iz Medicinske škole Varaždin (mentorica Darja Divjak) s monologom iz romana "Penelopeja" Margaret Atwood. Za županovu nagradu predložena je Dolores Pretković (mentorica Ksenija Mađarić) s monologom iz priče "Bolji život" Maše Kolanović.

Označeno u