Tko su dobitnici najvišeg priznanja u odgoju i obrazovanju, "Nagrade Ivan Filipović" iz Varaždinske županije? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tko su dobitnici najvišeg priznanja u odgoju i obrazovanju, "Nagrade Ivan Filipović" iz Varaždinske županije?

IHR/Varaždinske vijesti | 24.11.2021. u 08:47h | Objavljeno u Društvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o dodjeli "Nagrade Ivan Filipović" za 2020. godinu. Ukupno su dodijeljene dvije nagrade za životno djelo te 15 godišnjih nagrada, a "Nagrada Ivan Filipović" ove godine završila je u rukama dvoje djelatnika iz Varaždinske županije.

Tako je "Nagradu Ivan Filipović" u području predškolskoga odgoja i obrazovanja dobila Andreja Sedlar, odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Varaždin, a u području znanstvenog i stručnog rada nagradu je dobio doc. dr. sc. Davor Brđanović, prof. savjetnik s Glazbene škole u Varaždinu.

"Nagrada Ivan Filipović" dodijeljuje se za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu. Nagradu dodjeljuje RH, odnosno Odbor "Nagrade Ivan Filipović", a priprema Ministarstvo znanosti i obrazovanja, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju.

Nagrada se dodjeljuje od 1964. godine, prvo u okrilju Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora, a zatim od 1967. postaje nagrada Sabora Republike Hrvatske.