Tko je novi varaždinski verglaš koji svira na gradskim ulicama? Foto: Krešimir Đurić

Tko je novi varaždinski verglaš koji svira na gradskim ulicama?

Igor Čolaković | 5.9.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždin ponovo ima gradskog verglaša! Prvog legendarnog verglaša, pokojnog Srećka Dragišića, u toj je ulozi naslijedio Mihajlo Mišo Vidović. Rodom Međimurec, a dušom i srcem Varaždinac, novi gradski verglaš s ponosom i velikim veseljem, u pratnji svoje dame - Marije Kefelja, vrti svoj vergl na radost brojnih Varaždinaca i turista, kojima je gradski verglaš prava atrakcija, uz kojeg se rado i fotografiraju.

- Nakon što je preminuo Srećko Dragišić, Turistička zajednica grada Varaždina nastojala je da Varaždin ne izgubi svog gradskog verglaša, pa sam pomislio da bih ja mogao pokušati zamijeniti Srećka u ulozi varaždinskog verglaša. Gospodina Dragišića sam znao, ali nisam poznavao njegovu suprugu Vesnu. Uspio sam preko gradskog notara Krunoslava Čole doći do njenog telefonskog broja i predstaviti joj svoju nakanu. No, kako nisam imao novaca da sam otkupim vergl, tu sam ideju predložio Gradu Varaždinu, koji je pred dvije godine otkupio inventar gradskog verglaša. Grad je pomogao i u obnovi vergla i bicikla, pri čemu je pomogla i gradska turistička zajednica. Službeno sam se kao verglaš pojavio na gradskim ulicama ove godine, u vrijeme manifestacije Ljeto u Varaždinu, a potom i na Špancirfestu. U početku se puno ljudi jako iznenadilo kada su na ulicama ponovo vidjeli gradskog verglaša. Znali su mi prići i reći mi da jako nalikujem na gospodina Srećka, valjda zbog slične brade, no, nije bilo lako zamijeniti legendu kakav je bio pokojni Dragišić - naglasio je Mihajlo Vidović, novi gradski verglaš.

Kako se snašao u novoj ulozi i hoće li mijenjati matrice koje je naslijedio od Srećka Dragišića pročitajte u novom broju Varaždinca...