Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever: studenti će se moći povezati s poslodavcima, a možda i naći posao Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever: studenti će se moći povezati s poslodavcima, a možda i naći posao

VV | 20.3.2021. u 13:33h | Objavljeno u Društvo

- Budući studenti prepoznali su snagu i značaj Sveučilišta Sjever kao mjesta na kojem će steći sva potrebna znanja za svoj budući razvoj karijere. Kvaliteta studijskog programa na prvom je mjestu, naravno, uz potrebe i želje studenata čemu je dokaz i Connect Week UNIN - Tjedan karijera Sveučilišta Sjever koji se uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, ali i potporu više od 40 međunarodno priznati tvrtki i ustanova iz područja za koje upravo Sveučilište Sjever obrazuje stručnjake, održava od 22. do 26. ožujka i to u online izdanju sa prijenosom uživo na službenom Youtube kanalu Sveučilišta Sjever - istaknuo je jedan od organizatora, prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin.

Connect Week UNIN prepoznat je kao krovni događaj povezivanja poslodavaca i studenata. Studentima Sveučilišta Sjever predstavit će se brojne poznate i inozemno priznate tvrtke: OMCO, Solvis, CRATIS, Končar, Carlsberg, Belupo, LTH Alucast, 3D Porta, Danieli Systec, Podravka, Upchain, 404, Marker, Deutschmann, Work Connect, Mobilisis, FIVE, Pixsell, EKOBIT, Dyvolve, Kosinus, Bakrotisak/Rotoplast, COLAS, TEGRA, Tehnološki park Varaždin, iTCR, E-nergia, Hon-ing, Infodesign, Altpro, Festo, Redox, Centar kompetencija za obnovljive izvore energije (CKOIE), Novamina – Centar inovativnih tehnologija d.o.o., Nova TV, VTV, Alfa Radio ali i značajne zdravstvene ustanove: KBC Zagreb, OB Varaždin, KB Dubrava, Dom za starije Vizjak te ostali.

U tri različite sesije kroz pet dana održat će se panel rasprave s uspješnim predstavnicima poznatih tvrtki, predstavljanje djelatnosti i rada tvrtki izlagača te radionice za studente. Na Tjednu karijera sudjelovat će više od 40 tvrtki koje će predstaviti svoju djelatnost s primarnim fokusom na mogućnostima za studente Sveučilišta Sjever u vidu stručnih praksi; izrade projektnih zadataka, studentskih stipendija te mogućnosti zapošljavanja.
Tjedan karijera izvrsna je i jedinstvena prilika za umrežavanje studenata i poslodavaca, ali ujedno i značajna prilika za razmjenu iskustava i informacija. Službeni početak tjedna karijera jest u ponedjeljak, 22. ožujka u 10 sati održavanjem panela "STEM inženjeri – razvojni potencijal sjevera Hrvatske“ na kojem će sudjelovati Darko Ranogajec, predsjednik uprave i direktor/OMCO CROATIA d.o.o., Matija Grabar, osnivač i predsjednik uprave/ CRATIS d.o.o., Igor Vlahović, direktor i predsjednik uprave / Press Glass, Dragutin Gložinić, predsjednik Županijske komore Varaždin/HGK Varaždin te prof. dr.s c. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Sveučilište Sjever, nakon čega slijedi predstavljanje tvrtki te radionice za studente.

Tjedan karijera otvoren je za sve studente i alumnije Sveučilišta Sjever, ali i ostale zainteresirane.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci