Tim EMOJI s FOI-ja osvojio prvu nagradu na Hackathonu Hack It Dayz Foto: Fakultet organizacije i informatike

Tim EMOJI s FOI-ja osvojio prvu nagradu na Hackathonu Hack It Dayz

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.11.2018. u 18:26h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Studenti Fakulteta organizacije i informatike okupljeni u tim EMOJIU u velikoj konkurenciji od devet timova osvojili su prvu nagradu na trećem Hackathonu HACK IT DAYZ koji je održan u organizaciji Hrvatskog Telekoma, u Zagrebu 25. studenog.

- Tim EMOJI čine Monika Tenšić, Igor Rinkovec, Kristijan Gašljević i Ivan Solić koji su još jednom dokazali kako su timski rad, znanje, vještine i upornost garancija uspješnog sudjelovanja i postizanja velikih uspjeha - kažu na FOI-ju.

Oni su u 24 sata morali osmisliti i predstaviti projekt vezan uz budućnost video komunikacije, a pobjedu su odnijeli s projektom koji olakšava video komunikaciju za gluhonijeme osobe. Njihovo inovativno projektno rješenje koristi digitalnu transformaciju znakovnog jezika u zvuk tj. tekst te transformaciju zvuka u tekst kako bi olakšao svakodnevnu (privatnu i poslovnu) komunikaciju osobama s poteškoćama u govoru i sluhu, ali i onima u njihovom okruženju jer će bez poznavanja znakovnog jezika moći komunicirati s gluhonijemom osobom, a ista će moći preko aplikacije komunicirati u drugom smjeru.

Članovi tima ističu kako im je cilj bio pružiti jednake šanse za komunikaciju i interakciju s osobama koje je inače nemaju bez asistenata ili drugog posrednika.

 

 

Označeno u