The Queen Symphony: Međunarodna suradnja Glazbene škole u Varaždinu i Glazbene škole Ravensburg Foto: VV arhiva / ilustracija

The Queen Symphony: Međunarodna suradnja Glazbene škole u Varaždinu i Glazbene škole Ravensburg

VV | 9.6.2022. u 11:17h | Objavljeno u Društvo

Premijerno izvedena u studenom 2002. godine, "The Queen Symphony" britanskog skladatelja Tolge Kashifa prvi će puta biti izvedena u Hrvatskoj 18. lipnja 2022. godine u 20.30 sati na varaždinskom Korzu.

Nakon dvije godine rada na ovom monumentalnom djelu za zbor i orkestar, skladatelj Tolga Kashif ostvario je veliki uspjeh u rodnoj Britaniji, a djelo i dalje nastavlja oduševljavati publiku diljem svijeta. Kashif je svoje djelo izgradio na više od desetak naslova pjesama rock grupe Queen te je tako pronašao zajednički glazbeni jezik koji objedinjuje utjecaje zapadne glazbe u proteklih 200 godina.

Izvedba ovog monumentalnog djela nastavak je dugotrajne međunarodne suradnje dviju glazbenih škola, Glazbene škole u Ravensburgu i Glazbene škole u Varaždinu. Glazbena škola u varaždinskom gradu prijatelju Ravensburgu već nekoliko godina u travnju organizira u Classic camp na kojem sudjeluju i učenici varaždinske škole, a ta je suradnja iznjedrila i zajednički glazbeni projekt koji je najprije predstavljen publici 23. travnja 2022. godine u Evangeličkoj crkvi u Ravensburgu, u sklopu proslave 50. obljetnice postojanja Glazbene škole Ravensburg.

glazbena_skola_varazdin_Ravensburg_09062022.jpg

40-tak učenika iz Glazbene škole u Ravensburgu pridružit će se gudačkom i puhačkom orkestru kao i mješovitom i dječjem zboru Glazbene škole u Varaždinu, a prilikom ove izvedbe pridružit će im se i članovi zbora Chorus Angelicus kako bi svojom ozbiljnošću podržali mlade učenike.

Tehnički će organizaciju koncerta u Varaždinu poduprijeti Koncertni ured Varaždin.

- Druženja i prijateljstva koja su mladi glazbenici sklopili u Ravensburgu uskoro će se nastaviti i u Varaždinu, a sve vas pozivamo da nam se u subotu 18. lipnja 2022. godine pridružite ovom glazbenom spektaklu koji nam pripremaju učenici ovih glazbenih škola. Bit će to pravi spektakl tijekom kojeg će publika moći uživati u hrvatskoj praizvedbi spomenutog djela u interpretaciji mladih glazbenika iz prijateljskih gradova - poručili su iz Glazbene škole.

The_Queen_Symphony.jpg