TEŠKA JESEN Zagorci osigurali sufinanciranje radnih materijala za učenike, možemo li i mi? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

TEŠKA JESEN Zagorci osigurali sufinanciranje radnih materijala za učenike, možemo li i mi?

VV | 15.7.2020. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

- S obzirom na to da se najavljuje teška jesen, može li Varaždinska županija pomoći učenicima i roditeljima kroz sufinanciranje radnih materijala, kao što su to napravili naši susjedi Zagorci? - zanimalo je nezavisnog vijećnika Mladena Roginu na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine.

Rogina je rekao kako se Krapinsko-zagorska županija s jedinicama lokalne samouprave dogovorila da se ide u sufinanciraju radnih materijala za učenika "pola-pola”.

- Ako su nam susjedi uspjeli to napraviti, zašto ne bi i mi? Pogotovo sada kada se hvalite s povratom novca za JPP, tako da bismo time vratili dio tog novca u obrazovni sustav. Susjedi Zagorci izračunali su da je to na razini od 1,5 milijuna kuna godišnje – rekao je Rogina.

Župan Radimir Čačić ustvrdio je kako je Varaždinska županija uvijek bila prva u pomoći obrazovnom sustavu te je i dalje u samom vrhu po financiranju obrazovanja.

- Udžbenike imamo riješene, a kroz projekt "Užina za sve” sufinanciramo školsku kuhinju. Imate pravo, doći će nam novci. Dio će sigurno biti usmjeren prema dodatnom obrazovanju, a za sufinanciranje radnih materijala provjerit ću je li i to moguće sufinancirati. Imate pravo. Svaka kuna koja ide djeci ne može biti loša – poručio je Čačić.