Tehnološki park Varaždin: Otvorene su prijave za Makerthon 2022.

VV | 30.11.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Makerthon je natjecanje u izradi inovativnog rješenja kojem je cilj oblikovanje fizičkog proizvoda kojim bi se riješio neki problem.

Sudionici imaju prilike razvijati rješenje ili proizvod u prostoru Makerspace-a te pritom mogu koristiti svu opremu i alate  (elektroniku, 3D printer, 3D skener, laser, CNC i ručne alate) kao i potporu stručnih mentora.Cilj ovakvog tipa natjecanja je poticanje kreativnog razmišljanja i inovacija, umrežavanje te pristup poslodavcima i talentima.

Prijave su otvorene do 7.12.2022. te je potrebno popuniti obrazac za prijavu na web stranici www.bit.ly/Makerthon2022

Rješenje može biti ponuđeno za jedan dio ili cjelokupnu komponentu. S obzirom na to da je Makerthon otvoren za sve, sudionici imaju prilike razvijati rješenja na više razina, shodno stečenim znanjem i vještinama:

  • Razrađen projekt bez tehničkog rješenja ili finalnog proizvoda (elaborirana i dokumentirana ideja bez tehničkog rješenja)
  • Tehničko rješenje (dokumentirano tehničko rješenje bez fizičkog proizvoda)
  • Razvijena jedna komponenta fizičkog proizvoda (dizajn, elektronika, software)
  • Kompletan proizvod sa svim komponentama (prototip fizičkog rješenja)

Makerthon 2022. započinje 1. prosinca 2022. godine „Kick-off“ eventom u Tehnološkom parku Varaždin. Na svečanoj ceremoniji otvaranja događaja predstavit će se i problemski zadatak s kojim će se natjecatelji suočiti.

Tijekom natjecanja održavat će se tematske radionice koje su usko vezane uz rad natjecatelja. Termini radionica, kao i prijavnice, objavit će se na webu te na društvenim mrežama Tehnološkog parka Varaždin i udruge Makerspace.

Sve završava na „Demo day“, odnosno 22.12.2022. godine kada natjecatelji imaju priliku prezentirati svoj rad pred stručnim žirijem koji će onda odlučiti o dobitniku nagrade.

Za više informacija i prijave posjetite www.bit.ly/Makerthon2022 ili se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Galerija slika