Tata Slaven doći će u Muzej anđela predstaviti knjigu „Vidim te“

vv | 2.12.2016. u 12:10h | Objavljeno u Društvo

Ove je godine Slaven Vujić, poznatiji kao Tata Slaven, uz sav svoj predani rad koji svakodnevno predstavlja na društvenim platformama odlučio svoja iskustva i promišljanja o raznim temama objediniti u knjizi „Vidim te“.

Tata Slaven poznat je kao hrabri otac koji s ponosom radi na osvještavanju i senzibiliziranju javnosti o izazovima koje donosi roditeljstvo djece s posebnim potrebama. Slavenov sin Vito ima 4,5 godine i poremećaj iz autističnog spektra i glavna je inspiracija svom tati.
Knjigom „Vidim te“ autor približava put spoznaje stanja vlastitog djeteta i Božje prisutnosti prema potpunoj predanosti ljubavi u različitim formama življenja.

Njegov san o Gradu anđela, korak je bliže ostvarenju; zahvaljujući podršci istomišljenika i simpatizera, u punom su jeku radovi na dvorcu Dioš, odnosno Gradu anđela. Koncept Grada anđela uključuje život u zajednici u kojoj se razvijaju životne vještine, uz sportski i duhovni razvoj djece i mladih. Cilj je stvoriti spokojnu sredinu za razvoj potencijala djece i mladih s poteškoćama u razvoju, sa željom dugoročnog smještaja djece i mladih u odnosu na obnovljene smještajne kapacitete dvorca.

Promocija knjige „Vidim te“ počinje 9. prosinca upravo u dvorcu Dioš, a nastavlja se 14. prosinca u 18 sati u Muzeju anđela u Varaždinu. Na prigodnom programu posjetitelji će čuti ulomke iz knjige, a moći će i razgovarati s autorom te kupiti vlastiti primjerak knjige.
Druženje u Varaždinu zakazano je za 18 sati, a dobrodošli su svi – mali i veliki, znatiželjni, razigrani...

O AUTORU:

Prije nekoliko godina Slaven Vujić shvatio je da njegov sin Vito ima teškoće u razvoju i odlučio mu se u potpunosti posvetiti te pronaći adekvatne načine da mu olakša život. Prekinuo je menadžersku karijeru i napravio prekretnicu u smjeru aktivnog djelovanja za djecu s posebnim potrebama. Osnovao je udrugu Senzori, za djecu sa senzornim poremećajima. Trenutačno radi na obnovi dvorca Dioš, koji postaje „Grad anđela“ – mjesto za život za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.