Talijanski tenor Roberto Cresca stiže u Varaždinske Toplice: "Veseli me prvi nastup u Hrvatskoj!" Foto: Ilustracija

Talijanski tenor Roberto Cresca stiže u Varaždinske Toplice: "Veseli me prvi nastup u Hrvatskoj!"

Julijana Marčec | 22.8.2022. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Na arheološkom lokalitetu Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama u petak, 2. rujna u 20.30 sati glazbena publika moći će uživati u komornoj izvedbi djela “Messa de Requiem” Giuseppea Verdija. Ovo velebno djelo izvest će vrsni solisti - sopranistica Jelena Štefanić, mezzosopranistica Martina Tomčić, tenor Roberto Cresca, bas Luciano Batinić i komorni zbor uz klavirsku pratnju Helene Borović pod ravnanjem Simona Dešpalja. Talijanski tenor Roberto Cresca, uspješno gradi međunarodnu glazbenu karijeru, pa je rado prihvatio poziv da na tako atraktivnoj lokaciji sudjeluje u izvedbi ovog važnog Verdijevog umjetničkog djela.

- Jako sam uzbuđen zbog nastupa u Varaždinskim Toplicama, jer će to ujedno biti i moj prvi nastup u Hrvatskoj. Velika mi je čast nastupiti na tom predivnom koncertu koji će biti održan na arheološkom lokalitetu Aquae Iasae, mjestu koje povezuje povijest i kulturu - istaknuo je talijanski tenor Roberto Cresca koji će uskoro nastupiti u Varaždinskim Toplicama, što je bio povod za razgovor.

Hoće li taj nastup na arheološkom lokalitetu Aqua Iasae biti posebno iskustvo ili često nastupate na takvim lokacijama?

U Italiji ima puno povijesnih i arheoloških lokaliteta na kojima sam nastupio, no svako je to iskustvo posebno i drugačije. Jedinstven je osjećaj pjevati u antičkom kazalištu u Taormini ili u Karakalinim termama u Rimu, no siguran sam da će i ovaj nastup u Toplicama biti nezaboravno iskustvo, jer ne postoji slično mjesto na svijetu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...