Talentom do izvrsnosti - koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu u Den Haagu Foto: Glazbena škola Varaždin

Talentom do izvrsnosti - koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu u Den Haagu

Varaždinske vijesti | 19.3.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Za umjetničku školu kao što je varaždinska Glazbena škola suradnja na individualnoj razini pretpostavlja kontakte između rezidentnih nastavnika i njihovih kolega s različitih obrazovnih institucija i sveučilišta u zemlji i inozemstvu, kao i slobodnih umjetnika.

Kako je Erasmus+ projekt Glazbene škole u Varaždinu "Talentom do izvrsnosti - postajanje glazbenikom" odobrila nacionalna agencija za mobilnost, 15 učenika viših razreda srednje glazbene škole u pratnji dvoje nastavnika boravi u Den Haagu. Učenici varaždinske Glazbene škole u ovih će 15 dana tijekom svog boravka biti u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu "School for Young Talent" koja djeluje u sklopu institucije „Royal Conservatoire The Hague" - Koninklijk Conservatorium u Nizozemskoj.

Glazbena_skola_u_Varazdinu_Erasmus_16032022_2.jpg

- Glazbena škola u Varaždinu jedina je glazbena škola u Hrvatskoj koja je dobila mogućnost da sudjeluje u Erasmus+ projektu. Vrlo je važno poticati ove načine komunikacije jer mogu brže dovesti do zajedničkog cilja - veće šanse i mogućnosti za učenike. Tako se kao prioritet redovito postavlja očuvanje visokih standarda u redovnom obrazovanju i obogaćivanje cjelokupnog obrazovnog procesa različitim oblicima suradnje - ističe ravnatelj varaždinske Glazbene škole Davor Matačić.

Glazbena_skola_u_Varazdinu_Erasmus_16032022_3.jpg

Najstariji nizozemski konzervatoriji Royal Conservatoire The Hague, od samog svog osnutka, 1826. godine teži ka povezivanju tradicije i inovativnosti u kulturi i obrazovanju. Glazbeni je to institutu koji se desetljećima zalaže za najvišu kvalitetu u obrazovanju, na kojem su kao nastavnici zaposleni međunarodno poznati glazbenici.

Glazbena_skola_u_Varazdinu_Erasmus_16032022_4.jpg

Kako ističu iz Glazbene škole u Varaždinu, ovom mobilnošću učenici će dobiti uvid u glazbeno obrazovanje neke druge zemlje, upoznati se s novom kulturom, tradicijom i jezikom, stvoriti nova prijateljstva, ali i steći nove vještine i kompetencije važne za njihov muzički, ali i osobni razvoj.

Glazbena_skola_u_Varazdinu_Erasmus_16032022_1.jpg

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj učenici ovih dviju institucija održat će zajednički koncert. Koncert će se održati 23. ožujka 2022. godine u kulturnom središtu Haaga, koncertnoj dvorani In Het Koorenhuis s početkom u 19.00 sati.

Glazbena_skola_u_Varazdinu_Erasmus_16032022_5.jpg