Pridružite se edukaciji pružanja prve pomoći - znanja koje čini razliku između života i smrti Foto: HCK

Pridružite se edukaciji pružanja prve pomoći - znanja koje čini razliku između života i smrti

vv | 8.9.2023. u 17:14h | Objavljeno u Društvo

Pod sloganom "Prva pomoć u digitalnom svijetu" cilj je znanje iz prve pomoći učiniti dostupno svima

Internacionalna Federacija društava Crvenog križa/Crvenog polumjeseca od 2000. godine obilježava svaku drugu subotu u rujnu Svjetski dan prve pomoći.

Promovira se važnost prve pomoći te stjecanje znanja i vještina prve pomoći s ciljem spašavanja ljudskih života što čini život sigurnijim, navode iz Hrvatskog Crvenog križa.

Ove godine slogan je "Prva pomoć u digitalnome svijetu", a cilj je znanje iz prve pomoći učiniti dostupno svima.

Prva_pomoc_u_digitalnom_svijetu_Insta_i_FB_feedpng.png

Obilježavanjem Svjetskog dana prve pomoći sveobuhvatnim akcijama, prezentiranja vještina prve pomoći, oblici su zagovaranja znanja i promicanja vještina, prepoznavanja mogućih opasnosti i prevencija posljedica. Svjetski dan prve pomoći prilika je za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina.

KAO NACIJA NE STOJIMO DOBRO Iz HCK-a ističu posebnu važnost poznavanja pružanja prve pomoći jer to znanje čini razliku između života i smrti. Osim toga, dodaju, Hrvatska je posljednja u Europi po broju spašenih života zbog naglog zatajenja srca. - Kao nacija, ne stojimo dobro sa znanjem prve pomoći. Promijenimo to! - pozivaju.

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći 9. rujna zajednička je akcija svih društava Hrvatskog crvenog križa te se organiziraju različite aktivnosti s ciljem popularizacije prve pomoći i ukazivanja na važnost pravodobne i na pravilan način, pružene prve pomoću.

Svi su pozvani pridružiti se edukaciji pružanja prve pomoći u Domu kulture Lepoglava u subotu, 9. rujna, od 10 do 12 sati u organizaciji Hrvatskog crvenog križa – Društva crvenog križa Varaždinske županije.