Svjetski dan knjige u Književnom salonu Korzo, tema - Banalnost umjetne inteligencije Foto: ilustracija

Svjetski dan knjige u Književnom salonu Korzo, tema - Banalnost umjetne inteligencije

ič/vv | 19.4.2023. u 19:40h | Objavljeno u Društvo

Program uključuje video program, glazbu, izložbu knjiga i vinilnih ploča, a počet će u 20 sati u Centru Poje na Trgu kralja Tomislava

Modernist nakladništvo i Književni salon Korzo obilježit će Svjetski dan knjige, u petak, 21. travnja, aktualnim programom pod nazivom - Banalnost umjetne inteligencije - Poetika versus Patvorina.

- Tema ovogodišnje nacionalne literarne manifestacije povodom Svjetskog dana knjige posvećena je umjetnoj inteligenciji, koja bi bila sposobna izvršavati širok spektar zadaća sličnih onima koje obavljaju ljudi. To bi uključivalo sposobnost učenja, prilagodbe novim situacijama, prepoznavanje uzoraka, donošenje odluka, logičko i kreativno razmišljanje. No, primjerice, ChatGPT pokazao je i potpune manjkavosti pri kreaciji bilo kakve činidbe koja u sebi obuhvaća izvornu kreaciju, maštu, invenciju, nepatvoreno dostignuće ljudske kognicije, koja se ponajviše vidi upravo u provedbi i realizaciji umjetničkih djela - rekao je o ovogodišnjem programu Književnog salona Korzo Robertino Bartolec.

Program koji će uključiti video program, glazbu, izložbu knjiga i vinilnih ploča, počet će u 20 sati, u Centru Poje na Trgu kralja Tomislava.

modernist_najava.jpg