SVIJET MODE Kakve trendove možete očekivati u 2022. godini? Foto: Pexels

SVIJET MODE Kakve trendove možete očekivati u 2022. godini?

Tatjana Zoka | 16.1.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Modni svijet ove će godine obilježiti zanimljiv pristup pa će osim udobnosti, sada biti popularno nositi i elegantno, karirano, kratko, ali i odvažno te se tako dijelom stavlja i naglasak na otkrivanje tijela što bi značilo da će naredno razdoblje biti daleko od suptilnosti i neupadljivosti.

Protekle dvije 'pandemijske' godine svjedoci smo većeg interesa za digitalne kreacije, ali isto tako sve se više priča o održivosti kao jednoj od bitnijih tema u mnogim područjima. Ipak, moda u 2022. godini bit će bazirana na udobnim komadima, šarolikosti i veselim bojama.

Već sada u novim kolekcijama možete pronaći jarke, vibrantne boje odjeće poput roze, ljubičaste, plave, zelene, narančaste te su upravo one dokaz da su mirne i neutralne nijanse stavljene u drugi plan. Zanimljivo je da će iznimno popularno biti nošenje sakoa u svim modelima – od kratkih, uskih, mikro do klasičnih, a upravo takve već su predstavile brojne svjetske modne kuće.

Nadalje, tu su mini suknje kao trend koji nije više rezerviran samo za ljeto, već izgleda još bolje u zimskim kombinacijama i uz nošenje na visoke čizme i hulahopke. Ovdje pravila za boju i materijal nema već se nosi onako kako vama najbolje odgovara pa ih birajte prema tome kako se vi u njima osjećate.

pexels-murat-esibatir-4355350.jpg

Mini suknje svoj su procvat doživjele 70-tih godina, a veliki povratak doživjele su prošle godine. Ako u nekom trenutku poželite nositi stil Parižanke, samo uparite mini suknju s dolčevitom i beretkom.

Još jedan apsolutni hit kojeg vole mnoge žene jesu oversized košulje/haljine. Lagane, lepršave i uz dozu bezbrižnosti komad su koji se popeo na vrh ljestvice i koji nastavlja svoju popularnost i ove godine. Ako se postavlja pitanje u koje odjevne komade želite investirati, oversized košulja spada u tu kategoriju.

Ipak, koliko ona 'pokriva' tijelo, s druge strane predstavljeni su trendovi koji ga otkrivaju i slave seksepil, to jest pokazivanje kože. Već prošlog ljeta mnoštvo blogerica i influencerica nosilo je lepršave haljine i uske topove s izrezima, a sada ovaj trend postaje još jači.

Kada su u pitanju haljine kao omiljeni modni komad mnogih žena, postoje određeni modeli koji su popularni baš uvijek, ali i oni čija se popularnost mijenja iz sezone u sezonu. Nemojte se iznenaditi ako u narednim mjesecima naiđete na mnoštvo prozirnih modela s puno izreza i tankim naramenicama koje jesu diskretne, ali ih ipak valja znati nositi i nisu predviđene za svakodnevne situacije.

Ako ste više skloni klasici, rebrasta pletiva će i dalje biti in, u midi i maksi dužinama te pratiti liniju tijela, kao i drapirane haljine koje će svojim nabranim detaljima biti nepogrešiv odabir. Ipak, 2022. godina, kao i protekla, bit će kroz trendove usmjerena i na očuvanje zdravlja te i dalje ostaje popularna sportska i athleisure odjeća čime se ne odustaje od udobnosti i svojevrsnog 'casual' stila u mnogim prilikama.

Very Peri: Pantone boja godine 2022.

U prilog mnogim trendovima definitivno govori i odluka Pantone Instituta za boje – riječ je o nijansi Very Peri, to jest kombinaciji ljubičaste, crvene i plave, a koja je sada kreirana posebno za ovu godinu kao odraz globalne transformacije i inovacije.

Ova boja kombinira fizički i digitalni svijet pa će biti rado viđena na području modnog svijeta, ali i u svijetu dizajna, lifestylea i interijera. Radi se o toploj i dinamičnoj nijansi plave s ljubičasto-crvenim podtonom, iznimno umirujućoj i elegantnoj koja ni u jednom svom segmentu neće proći nezamijećeno jer odiše optimizmom, inovativnošću i kreativnošću.

Upravo zato, obratite pozornost na ovu boju jer već sada u njoj možete pronaći bezbroj komada u trgovinama high street brendova, a koji će odlično upotpuniti svaki trendi outfit.

BEAUTY TRENDOVI

Usmjerite se na brigu o sebi, ali i eksperimentiranje uz šljokice i nove popularne frizure

Kada govorimo o beauty trendovima, i oni su ove godine šaroliki. Ipak, najveći fokus sada će biti briga o sebi, a to znači da će proizvodi biti usmjereni na poboljšanje razine i učinka stresa koje vaše tijelo ima. Uz pandemiju koja je uvelike ovladala mnogim životima, moglo bi se reći da će ovaj trend biti objeručke prihvaćen posebice zbog sve veće svjesnosti o važnosti mentalnog zdravlja.

S druge strane, najavljen je veliki povratak šljokica, pa ćete ih osim na odjeći, odvažno nositi i na očima u obliku raznih sjenila i paleta. Tu su i razna rumenila s kojima se ne bojte eksperimentirati, ali i jarko našminkane oči u neonskim bojama koje će postati jak adut narednog razdoblja.

pexels-mart-production-7290740.jpg

Frizure, to jest trendovi za kosu u 2022. godini imaju novu dimenziju i alternativu onome što se inače nosi: odvažite se ošišati na boyfriend bob, popularnu mušku frizuru koju nose mnogi slavni jer može izgledati iznimno moderno i zavodljivo. Osim toga, tu su izrasle šiške nadahnute 70-ima, šišanje na ravno, ali i uvijek vječan tradicionalan pixie izgled.

Jedno je sigurno – čeka nas puno eksperimentiranja s bojama i uzorcima!

Označeno u