Svi na Amazing amazon of Europe Festival 11. svibnja: biciklom do River Rancha, a onda zabava uz Dravu! Foto: Turistička zajednica Varaždinske županije

Svi na Amazing amazon of Europe Festival 11. svibnja: biciklom do River Rancha, a onda zabava uz Dravu!

VV | 7.5.2024. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Jedan od najljepših i netaknutih riječnih krajolika u Europi je tok rijeke Drave, a kako bi stvorili model održivog gospodarskog razvoja regije, a istovremeno očuvali jedinstvenu prirodnu baštinu koju Drava nudi, Turistička zajednica Varaždinske županije aktivno surađuje s brojnim partnerima na raznim projektima vezano uz ovu našu "Europsku Amazonu". Rijeke su riznica velike biološke raznolikosti, okružene bogatom kulturnom baštinom i gostoljubivim ljudima - savršeno okruženje za biciklističku avanturu.

- Stoga vas pozivamo da nam se u subotu, 11. svibnja od 10 sati ujutro opet pridružite na Amazing Amazon of Europe Festivalu i kroz malu avanturu upoznate jedan mali dio velike europske biciklističke rute Amazon of Europe. Polazak je s Franjevačkog trga, pa po izlasku iz grada nastavljamo po dravskim neasfaltiranim putevima u dužini od oko 10 kilometara do cilja na River Ranchu u Svibovcu Podravskom. Tamo nas nakon kratke okrijepe očekuju aktivnosti na Dravi. Možete birati između vožnje kajakom, raftingom ili SUP-om, ili pak ostati na suhom i ići na edukativnu šetnju uz Dravu - pozivaju iz Turističke zajednice Varaždinske županije.

Za najmlađe se priprema vrlo zanimljiva radionica namijenjena djeci pod nazivom "Mala Dravantura“. U sklopu nje će animatori s višegodišnjem iskustvom boravka u prirodi djecu učiti kako se spremiti za odlazak u prirodu, koju opremu sobom ponijeti, te kao izraditi skrovište i zapaliti vatru na primitivan način.

- Oni hrabriji se mogu odvažiti i na kupanje u rijeci, a po završetku svih aktivnosti slijedi druženje uz neizostavni grah. U svakom slučaju, ponovo vas očekuje uživanje u prekrasnoj vizuri netaknute prirode, dok je za najmlađe tu i animator za igru i zabavu - poručuju iz Turističke zajednice Varaždinske županije.

Cijeli program je za sudionike besplatan, no iz Turističke zajednice Varaždinske županije poručuju da je broj sudionika ograničen te je potrebna prijava za sudjelovanje, najkasnije do 9. svibnja ove godine.

Link za prijavu dostupan je na internet stranicama Turističke zajednice Varaždinske županije, a kartu s ucrtanom rutom biciklijade možete provjeriti OVDJE.