“Svi bi trebali osjetiti bar dio božićne čarolije, ljubavi i pozitivne energije”

vv | 13.12.2022. u 15:10h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskoj areni posjetitelje očekuje prava blagdanska priča za cijelu obitelj. Moji prijatelji - Lidija Bačić, Matko Jelavić, Klapa Kampanel i Željko Krušlin Kruška - i ja pripremili smo odličan program za posjetitelje, veli nam Nenad Kumrić Charlie uoči skorog glazbenog spektakla.

Kako dodaje, svi željni uživanja u kocertu na kojem se izvode svevremenski hitovi te autorske i božićne pjesme, trebali bi doći u sportsku dvoranu uz Dravu dan nakon Božića, za Štefanje. Dio koncerta bit će uz pratnju Varaždinskog tamburaškog orkestra, dio uz pratnju Tequila band-a, a na samom koncertu bit će i Djed mraz te gosti iznenađenja, dok  sve Štefeke i Štefice koji taj dan slave imendan stiže posebno iznenađenje.

- Posebnu će notu dati još jedan moj dragi prijatelj, poznati hrvatski voditelj emisije “Lijepom našom”, Branko Uvodić, koji će nas voditi kroz Blagdansku priču na svoj specifičan način. Želja mi je bila da s ovim koncertom Varaždinkama, Varaždincima, žiteljima Varaždinske županije i svim ostalim posjetiteljima, damo jedan ekskluzivni i emotivni koncert kako bismo ove blagdane uljepšali svima, koji bar na trenutak žele zaboraviti sve ono što nas opterećuje svaki dan, veli nam sugovornik.

Svi bi trebali u Božićno vrijeme, kako naglašava, osjetiti bar dio božićne čarolije, ljubavi i pozitivne energije.

-Blagdanska priča u varaždinskoj Areni je zamišljena upravo na taj način. Iz tog razloga formirali smo vjerojatno najnižu moguću cijenu ulaznice kako bismo omogućili što većem broju zainteresiranih posjetitelja da dođu na koncert Blagdanska priča u ponedjeljak 26. prosinca u 19 sati. Ovo je moj prvi veliki koncert s gostima i prijateljima u zatvorenom prostoru nakon korone, ali ovo je također i moj prvi koncert u varaždinskoj areni i zbog toga sam posebno sretan i uzbuđen. Svi oni koji to žele napokon će moći u varaždinskoj areni uživati uz moje pjesme, obrade i poznate hitove, kao i uz hitove mojih dragih prijatelja, veli varaždinski glazbenik, napominjući da se ulaznice nabaviti u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima, kao i na ulazu u dvoranu na sam dan koncerta od 17 sati.

Ovo je prvi veliki koncert Charlija i gostiju te prijatelja u zatvorenom prostoru nakon pojave korone.

Ovo je moj prvi veliki koncert u zatvorenom prostoru s gostima i prijateljima nakon korone, ali ovo je također i moj prvi koncert u varaždinskoj areni i zbog toga sam posebno sretan i uzbuđen. Svi oni koji to žele napokon će moći u varaždinskoj areni uživati uz moje pjesme, obrade i poznate hitove, kao i uz hitove mojih dragih prijatelja.

Pod koronom sam sa svojim pratećim Tequila bandom osmislio i realizirao koncerte u pokretu i na taj način dao malo pozitivne energije varaždinkama i varaždincima. Koncerti u pokretu su u to vrijeme bili odlično prihvaćeni i to je tada bio jedini način da se zasvira i zapjeva, bez rizika.

No, korona svakako bila teška za glazbenike i pjevače. Sve je stalo na svim poljima i mnogi su u to vrijeme bili prisiljeni raditi neke druge stvari kako bi ostvarili egzistenciju. Sada je situacija puno bolja po tom pitanju i nadam se da će tako i ostati.

Da se prilike polako vraćaju na normalu, govore i njegovi nedavni nastupi u Australiji.

Ovo je četvrti put da sam bio u Australiji na samostalnoj koncertnoj turneji. Kako je korona i tamo sve zatvorila na neko vrijeme, ljudi su željni događanja, koncerata i zabave. Vjerujem da sam im ja to i omogućio na svojim nastupima. Moji koncerti uvijek imaju naziv „Pjesmom kroz lijepu našu“ jer osim svojih autorskih pjesama pjevam lijepe hrvatske pjesme iz svih dijelova lijepe naše domovine i promoviram Hrvatsku muzičku razglednicu. Zbog toga sam sretan kad mogu svojim pjesmama na koncertu razveseliti naše ljude i donesti im malo hrvatske emocije  kroz hrvatsku pjesmu.

Prvi koncert sa humanitarnom modnom revijom za Zakladu Vita održao sam u Sydneyu u hrvatskom klubu King Tom u organizaciji Vesne Krizmanić koja ima veliko iskustvo u organizaciji takvih evenata. Pjevao sam u prepunom klubu za 300-tinjak gostiju, uz poznatu Australsko – hrvatsku voditeljicu programa Marijanu Rudan i Ivicu Golubića. Veliko hvala na  dolasku i krasnim pozdravnim riječima veleposlanici Republike Hrvatske u Australiji, Betty Pavelich i Generalnom konzulu Republike Hrvatske za NSW Ivici Glasnoviću. Na tom mojem koncertu nastupilo je i Hrvatsko folklorno društvo Sydney.

Zanimalo nas je kako to da se odlučio napraviti humanitarnu reviju za Zakladu Vita na svom koncertu u Sydneyu.

Svatko od nas može učiniti dobro djelo. Samo je pitanje da li želi i  da li razmišlja o tome. Dok svi mi uglavnom živimo bezbrižnim životom, pored nas istovremeno postoje djeca, roditelji i čitave obitelji koje pate zbog bolesti. Tako je malo potrebno našeg vremena i angažmana da učinimo dobro djelo. Kad čovjek napravi neko dobro djelo srce mu je puno. I zato veliko hvala svima koji su podržali ovu moju humanitarnu akciju i inicijativu. Zajedno smo učinili nešto divno. Ovom prilikom želim zahvaliti velikim donatorima  koji su donirali sredstva za Zakladu Vita: Hrvatskom Karlovačkom društvu, Sanji Matković, Carmen Herljević, Hrvatskom klubu King Tom – Mr. Tomislav Relotic, Charlesu Bilichu, Marku Franoviću, Željku Novaku i svim ostalim  donatorima.

Australski Hrvati su još jedanput pokazali svoje veliko srce. Naime, aukcijom 4 majice Hrvatske nogometne reprezentacije koje je nabavila Jadranka Bahlen – upraviteljica Zaklade Vita i aukcijom haljina hrvatskih modnih dizajnerica te donacijama za Zakladu Vita Varaždinske županije iz Australije smo ukupno skupili 12.000 dolara. Cijeli iznos je uplaćen na račun Zaklade Vita i zbog toga mi je srce puno. Sretan sam što je moja ideja i inicijativa da pomognemo potrebitima urodila takvim plodom. Nadam se da će se s tim sredstvima bar malo uljepšati Božićni blagdani dječici i čitavim obiteljima koje okuplja Zaklada Vita. Haljine za humanitarnu modnu reviju i aukciju donirale su poznate hrvatske modne dizajnerice Ana Kraš, Dijana Hunić, Snježana Radev, Katarina Mamić, Ivana Bilić, Melita Kukec, Sanja Domitrović i Viktorija Herman, te Ljubica Martak i Lela Dany, pa se i njima zahvaljujem.

Osim u Sydneyu, koncerte je imao u koncerte u drugim gradovima.

Drugi koncert održao sam u  sklopu tradicionalnog Festivala Hrane i Vina u Adelaide-u pod nazivom FEŠTA. Tamo je bilo nekoliko tisuća Hrvata i bila je stvarno odlična fešta u pravom smislu te riječi. Gostovao na Fešti u Adelaide-u na poziv Juli Čirjak i Gordane Smoljan. Biti poseban gost na ovakvoj manifestaciji za mene je bila velika čast i posebno zadovoljstvo jer taj festival je održan nakon dvije godine pauze zbog Korone. Četiri puta je pala kiša u tom danu, ali nije rastjerala ljude i fešta je potrajala do kasno u noć.

Nakon toga sam nastupio u Hrvatskom klubu Brisbane i u Katoličkom centru Sunshine u Melbourne-u. Veliki broj naši Hrvata u Australiji je uživao i dobro se zabavio na mojim nastupima. Na kraju su me ispratili sa pjesmom i svi zajedno smo zapjevali. Hvala im od srca!

Imao je i cocktail party zahvale svima u galeriji Charlsa Bilicha u Sydneyu...

 

Imao sam tu privilegiju i čast zahvaljujući Alenki Bonić da zahvalim svima koji su pomogli u organizaciji humanitarne modne revije za Zakladu Vita i mojeg koncerta u King Tom. Gospodin Charles Bilich ne samo da nam je ustupio svoju galeriju za Cocktail party zahvale, već je donirao jednu svoju sliku koja je prodana na aukciji u King Tom za Zakladu Vita i osobno je došao na coctail party. Biti s gost i istovremeno domaćin u njegovoj galeriji uz drage ljude velikog srca bilo je impresivno. Okruženi umjetničkim djelima Charlsa Bilicha i dobrim ljudima velikog srca sve je prštalo od pozitivne energije. Tom prilikom sam Charlsu Bilichu poklonio Hrvatsku muzičku razglednicu, a on je meni poklonio  jednu svoju sliku sa posvetom. Cocktail party zahvale svima koji su pomogli u skupljanju sredstava za Zakladu Vita u svjetski poznatoj galeriji Charlsa Bilicha u Sydney-u smo začinili i mojim nastupom uz klavir i nekoliko pjesama.

Uz koncertne nastupe, sprema i nove glazbene brojeve.

U tonskom studiju Tin u Varaždinu uvijek je dinamično. Radimo na novim projektima, pa tako i na mojim novim pjesmama. U ovom trenutku imam već nekoliko novih pjesama spremnih za finalnu produkciju. Planiram ih za sljedeću godinu. S nekima ću se predstaviti na festivalu, a neke će biti veliko iznenađenje za moju publiku jer zajedno sa produkcijskim timom pripremam nešto malo drugačije nego do sada. Bit će tu autorskih pjesama ail i obrada starih lijepih hrvatskih pjesama u novim i modernim aranžmanima i u mojoj interpretaciji. 

S obzirom na iskustvo, zanimalo nas je kako gleda na današnju glazbenu scenu, posebno lokalnu koncertnu, čija je ponuda vrlo raznolika: od Brene do Buraka... 

Ponuda je stvarno raznolika. Naša lokalna koncertna glazbena scena danas je šarena i u tom šarenilu ima svega...No, o ukusima se ne raspravlja i svatko prema svojim afinitetima odabere za sebe ono što ga ispunjava srećom, zadovoljstvom i dobrom emocijom. Uvijek sam za slobodan izbor, no moja energija i pažnja sada su usmjereni na BLAGDANSKU PRIČU -moj koncert s prijateljima u varaždinskoj areni. Veselim se  koncertu u varaždinskoj areni i na kraju se posebno želim zahvaliti gradu Varaždinu kao glavnom pokrovitelju koncerta BLAGDANSKA PRIČA, svim medijskim pokroviteljima, kao i mojim sponzorima, bez kojih bi bilo teško realizirati takav koncert.


Uz glazbu,  bavi se i organizacijom sajma i događanja, voditelj je ...

  U sklopu Tin marketinga organiziramo Gospodarski sajam u Varaždinu, Dane vjenčanja u Varaždinu i u Westgate-u. Surađujemo u organizaciji North West Fest-a, Festivala Djeca pjevaju, Ljeta na Dravi, Ljeta u Trakošćanu i u nizu drugih projekata. Posljednjih nekoliko godina ja sam dio tima koji radi u  poznatom sociološkom eksperimentu „Brak na prvu“ (kao „matičar“ ), pa mogu reći da uskoro ide i nova sezona na RTL televiziji. Snimanje radijskih reklamnih poruka za tvrtke, naracija, vođenje programa, ozvučavanje i sudjelovanje u nizu različitih projekata naša je svakodnevica u Tin marketingu. Iz tog razloga se uvijek događa nešto novo i nikad nije dosadno. Novi projekti i rad na već tradicionalnima naš su posao ali i istovremeno velika ljubav i zadovoljstvo. U Tin marketingu okupljam mali ali kvalitetan tim ljudi s  kojima realiziram sve navedeno. Za 2023. godinu pripremamo puno toga za Varaždince i žitelje Varaždinske županije. Naši projekti poput Gospodarskog sajma, Dana vjenčanja i Festivala Djeca pjevaju poznati su već diljem lijepe naše i publika ih s nestrpljenjem očekuje.