Sveučilište Sjever uvijek korak ispred – više od 40 vrhunskih tvrtki na tjednu karijera!

VV | 23.3.2021. u 10:47h | Objavljeno u Društvo

- Sveučilište Sjever ponovno dokazuje zašto je jedna od najbrže rastućih visokoškolskih obrazovnih ustanova u Hrvatskoj, koja iz godine u godinu bilježi sve veći rast interesa za upise, te su upisne kvote na svim studijskim programima redovito gotovo u potpunosti popunjene - ističu sa Sveučilišta.

Jedan od dokaza za kvalitetu i značaj Sveučilišta Sjever svakako je tjedan karijera Connect Week UNIN koji se, uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, od 22. do 26. ožujka održava u online izdanju, s prijenosom uživo na službenom Youtube kanalu Sveučilišta Sjever.

- Budući studenti prepoznali su snagu i značaj Sveučilišta Sjever kao mjesta na kojem će steći sva potrebna znanja za svoj budući razvoj karijere. Kvaliteta studijskog programa na prvom je mjestu, naravno, uz potrebe i želje studenata. Tome je dokaz i Connect Week UNIN - tjedan karijera na kojem će se predstaviti više od 40 međunarodno priznati tvrtki i ustanova iz područja za koje upravo Sveučilište Sjever obrazuje stručnjake. Velika nam je čast da je toliko profesionalaca dalo potporu našem sveučilištu, što ujedno pokazuje da radimo dobar posao te da se naši studenti nakon Sjevera ističu znanjem i predanošću za rad - istaknuo je jedan od organizatora, Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin.

Tjedan karijera Connect Week UNIN prepoznat je kao krovni događaj povezivanja poslodavaca i studenata. U tri različite sesije tijekom pet dana održat će se panel rasprave s uspješnim predstavnicima poznatih tvrtki, predstavljanje djelatnosti i rada tvrtki izlagača te radionice za studente.

unnamed1.jpg

Sudjelovat će više od 40 tvrtki koje će predstaviti svoju djelatnost s primarnim fokusom na mogućnostima za studente Sveučilišta Sjever u obliku stručnih praksi; izrade projektnih zadataka, studentskih stipendija te mogućnosti zapošljavanja: OMCO, Solvis, CRATIS, Končar, Carlsberg, Belupo, LTH Alucast, 3D Porta, Danieli Systec, Podravka, Upchain, 404, Marker, Deutschmann, Work Connect, Mobilisis, FIVE, Pixsell, EKOBIT, Dyvolve, Kosinus, Bakrotisak/Rotoplast, COLAS, TEGRA, Tehnološki park Varaždin, iTCR, E-nergia, Hon-ing, Infodesign, Altpro, Festo, Redox, Centar kompetencija za obnovljive izvore energije (CKOIE), Novamina – Centar inovativnih tehnologija d.o.o., Nova TV, VTV, Alfa Radio te zdravstvene ustanove: KBC Zagreb, OB Varaždin, KB Dubrava, Dom za starije Vizjak…

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu. Često ga nazivaju i STEM sveučilištem, a u proteklih nekoliko godina Sveučilište je doživjelo gotovo eksponencijalni rast. Broj studenata, nastavnika i studijskih programa je rastao tijekom godina pa je tako danas na Sjeveru aktivno 26 studijskih programa na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini s približno 4500 studenata. No, Sveučilište kontinuirano raste, prati svjetske trendove i zanimanja budućnosti te od jeseni na pokreće čak 4 nova studijska programa, od kojih je jedan preddiplomski studij Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže.

Službeni početak tjedna karijera jest u ponedjeljak, 22. ožujka u 10:00 sati održavanjem panela „STEM inženjeri – razvojni potencijal sjevera Hrvatske“, nakon čega slijedi predstavljanje tvrtki te radionice za studente. Tjedan karijera nije samo jedinstvena prilika za umrežavanje studenata i poslodavaca, nego i prilika da se sadašnji srednjoškolci, a budući studenti Sveučilišta Sjever, upoznaju sa Sveučilištem, pojedinim studijima te mogućnostima koje oni nude.

Upravo zato Connect Week UNIN otvoren je za sve zainteresirane, a cijeli program i više informacija možete naći na sljedećem linku: https://www.unin.hr/2021/03/sveuciliste-sjever-uvijek-korak-ispred-vrhunske-tvrtke-na-tjednu-karijera/

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci