Sveučilište Sjever i ove godine obilježava Tjedan mozga Foto: VV arhiva / ilustracija

Sveučilište Sjever i ove godine obilježava Tjedan mozga

Varaždinske vijesti | 13.3.2024. u 16:55h | Objavljeno u Društvo

Sveučilište Sjever i Odjel za sestrinstvo i ove će se godine uključiti u obilježavanje Tjedna mozga, u četvrtak, 14. ožujka u 12 sati u dvorani UNIN 2 110 u Sveučilišnom centru Varaždin.

Predavanje će održati prof. dr. sc. Zoran Zoričić, vodeći stručnjak s područja ovisnosti u Hrvatskoj, subspecijalist za bolesti ovisnosti, predstojnik Zavoda za alkoholizam i druge ovisnosti na Klinici za psihijatriju KBC-a Sestre Milosrdnice, voditelj Referentnog centra MZ za ovisnosti, redoviti profesor Stomatološkog fakulteta i na studiju Sestrinstva, voditelj Kolegija za bolesti ovisnosti Edukacijsko­ rehabilitacijskog fakulteta, predavač na doktorskom studiju Kineziološkog fakulteta, te predsjednik niza društva i klubova liječenih alkoholičara.

Prof. dr. sc. Zoran Zoričić studentima Sveučilišta Sjever održat će predavanje pod nazivom "Ovisnosti: uzajamnost ili uključivost".

Nakon njega, doc. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, spec.neurolog, voditeljica Odjela za neurologiju Opće bolnice Varaždin i predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije govorit će o Alzheimerovoj demenciji i multidisciplinarnom pristupu liječenju bolesti.

Predavanja su otvorena i za zainteresirane građane.