Sveučilište Sjever i jedno od najprestižnijih sveučilišta u Vijetnamu surađivat će u niz područja Foto: Sveučilište Sjever

Sveučilište Sjever i jedno od najprestižnijih sveučilišta u Vijetnamu surađivat će u niz područja

VV | 3.1.2024. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

Predstavnici Sveučilišta Sjever na čelu s rektorom prof. dr. sc. Marinom Milkovićem krajem prošle godine su posjetili HCMC University of Technology and Education u gradu Ho Chi Minh City u Vijetnamu. Uz rektora prof. dr. sc. Marina Milkovića, u Vijetnamu su bili prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić te pročelnik Odjela za multimediju izv. prof. art. dr. sc. Robert Geček.

IMG-20240103-WA0022.jpg

Delegaciju HCMC University of Technology and Education predvodio je Assoc. Prof. Ph.D Le Hieu Giang, predsjednik vijetnamskog sveučilišta, u pratnji Assoc. Prof. Ph.D Truong Dinh Nhona, dekana Faculty of International Education te Dr. Nguyen Long Gianga, dekana Graphic Arts and Media Faculty. Povod posjeta bilo je potpisivanje Sporazuma o suradnji dviju institucija s ciljem razvoja obrazovnih, znanstvenih i drugih oblika suradnje. Navedenim Sporazumom otvaraju se nove mogućnosti međuinstitucijske suradnje dvaju sveučilišta te povećanja vidljivosti Sveučilišta Sjever na svjetskoj akademskoj razini.

IMG-20240103-WA0021.jpg

- Suradnja u području izrada nastavnih planova i programa za sve razine akademskog obrazovanja, kao i suradnja u nastavi, istraživanju i razvoju zajedničkih studijskih programa te razvoju novih metoda podučavanja putem e-učenja i učenja na daljinu samo su neka od područja zajedničkog interesa - istaknuo je rektor prof. dr. sc. Milković.

IMG-20240103-WA0020.jpg

Dvije visokoobrazovne institucije uspostavile su suradnju i na području razmjene studenata, nastavnika i osoblja u okviru formalnih programa mobilnosti, kao i u području izdavaštva na teme od zajedničkog interesa. Organizacija znanstvenih skupova, seminara, simpozija, okruglih stolova i javnih rasprava na unaprijed dogovorene teme kao i organizacija i provedba zajedničkih istraživačkih projekata te međusobna razmjena informacija o rezultatima istraživanja i objavljivanje znanstvenih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima dio su potpisanog Sporazuma o suradnji.

IMG-20240103-WA0019.jpg

- Razvoj institucionalnih odnosa u cilju poboljšanja kvalitete visokog obrazovanja doprinos je ovog Sporazuma za oba sveučilišta. Povezivanje na međunarodnoj razini značajno je i za naše studente jer poticanje suradnje studenata i studentskih organizacija u području akademskih i kulturnih aktivnosti obogaćuje studentsku interkulturalnu svijest ključnu za uspješnu poslovnu komunikaciju na globalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini - poručio je rektor prof. dr. sc. Milković.

IMG-20240103-WA0018.jpg

HCMC University of Technology and Education je jedno od najprestižnijih sveučilišta u Vijetnamu. Osnovano je 1962. godine i prvo je sveučilište koje je obrazovalo stručnjake u području tehničkih znanosti u cijeloj državi. Danas sveučilište obrazuje studente na 29 prijediplomskih studijskih programa, 13 diplomskih te šest poslijediplomskih studijskih programa na 15 fakulteta i instituta sastavnica sveučilišta.

Označeno u