VIDEO Svestrani Varaždinac zarazne boje glasa predstavio svoj singl prvijenac Foto: Eternal blues studio - David Magdić & Ilijana Banjac

VIDEO Svestrani Varaždinac zarazne boje glasa predstavio svoj singl prvijenac

Varaždinske vijesti | 16.5.2021. u 08:50h | Objavljeno u Društvo

Mladi glazbenik iz Varaždina Zvonimir Detelj je 24-godišnji zaljubljenik u glazbu i sport koji pažljivo i strpljivo gradi svoj glazbeni san.

Iako je želio studirati na Kineziološkom fakultetu jer su mu sport i glazba dvije najveće strasti u životu, na kraju je ipak upisao Agronomski fakultet u Zagrebu gdje je upoznao kolegu, sadašnjeg prijatelja koji je već dugo bio u glazbi sa svojim bendom i to je bio dodatan poticaj koji ga je na kraju odveo u glazbene vode.

U 2019. godini, kada su krenule prijave za 3. sezonu showa „The Voice Hrvatska“, vidio je pravu priliku da se predstavi hrvatskoj publici, ali i da vidi kritike od profesionalnih glazbenika i producenata. U jesen 2020. godine prijavio se na audiciju za talente u Glazbenoj galeriji za interaktivni program pjevanja „Jacques Houdek - Gospodin glas - Senior Gold Class“ gdje je izvodio autorske pjesme te ostvario pravo na upis po specijalnoj članarini.

Nakon godina rada na svojoj glazbi i razvijanja glazbenog talenta, u proljeće 2020. se javio sadašnjem producentu Leonardu Kapetanoviću, koji je tada zajedno sa Davidom Magdićem uspješno pisao i producirao glazbu za mnoge mlade glazbenike. Dečki su imali slične ideje o tome kako bi Zvonimirova glazba trebala zvučati i uspješna suradnja je krenula.

Zajednički su odlučili da će se pjesmom „Kaži da me voliš“ predstaviti široj javnosti.

- Glavna tema ove priče je neuzvraćena ljubav iz jedne moje neuspjele veze. Jedna osoba gleda na vezu kao neku avanturu i ne želi se vezati, a druga osoba (u ovom slučaju ja) se zaljubi od glave do pete i želi da ta veza ode na višu razinu, ali djevojka se tu preplaši jer je mlada i voli život bez obaveza i tako veza pukne - opisao je Zvonimir.

Autor teksta i glazbe je Zvonimir Detelj, na aranžmanu su radili Zvonimir, Leonardo Kapetanović i David Magdić, a Leonardo i David su i producenti.

Pjesmu „Kaži da me voliš“ prati spot sniman na dvije lokacije, u Novom Vinodolskom na malom otočiću San Marino i na brdu kod crkve sv. Jurja između Selca i Bribira. Snimatelj i redatelj je Filip Gržinčić koji je u siječnju ove godine primio nagradu za najbolji spot 2020. godine u Republici Hrvatskoj.

Zvonimir se glazbom počeo baviti još u 4. razredu osnovne škole kada je svirao u tamburaškom orkestru, a ozbiljne korake je napravio prije 6 godina kada je napisao svoju prvu pjesmu. Za vrijeme pauze od učenja pisao je pjesme, a kako sam kaže: „Postao sam ovisan o pisanju svojih pjesama, znao sam biti zatvoren u sobi po više od 10 sati i raditi autorske stvari. Noću ne bih mogao mirno spavati ako pjesma nije bila završena, stalno su mi se motali stihovi i glazbeni motivi po glavi. Vozio bi se tramvajem do svojeg fakulteta i stalno bi mi dolazile ideje za refren koje sam si snimao na mobitel i jedva čekao doći doma sa predavanja kako bi mogao početi raditi na pjesmi.“

Poslušajte njegov prvi singl...

Označeno u
Video sadržaj