Švedska u Varaždinu: Besplatna radionica osnova švedskog jezika 20. rujna Foto: ilustracija; Veleposlanstvo Švedske

Švedska u Varaždinu: Besplatna radionica osnova švedskog jezika 20. rujna

Varaždinske vijesti | 17.9.2019. u 11:30h | Objavljeno u Društvo

Švedska je zemlja partner ovogodišnjeg festivala Varaždinske barokne večeri i tim je povodom veleposlanstvo Švedske za kraj rujna i početak listopada pripremilo niz aktivnosti u Varaždinu.

U petak, 20. rujna, od 17 do 19 sati izvorni govornici održat će besplatnu radionicu švedskog jezika za zaintersirane građane u Varaždinu i okolici. Radionica će se održati u POU Varaždin (Hallerova aleja 1/II, Varaždin) u učionici broj 5.

Broj polaznika je ograničen, a prijave se primaju na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na radionici će polaznici imati priliku čuti kratku prezentaciju o Švedskoj i naučiti nekoliko riječi i fraza za snalaženje u osnovnim životnim situacijama.

U sklopu popratnog programa Varaždinskih baroknih večeri, veleposlanstvo Švedske provodi projekt Festival Tata koji uključuje digitalni foto natječaj za očeve, izložbu Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske u Gradskom muzeju Varaždin i dvije radionice za očeve.

Zatim, u petak 20. rujna slijedi radionica osnova švedskog jezika, a u subotu 21. rujna Book Fika odnosno švedska pauza za kavu i kolače uz predavanje o švedskoj književnosti i popust izdavača od 20% na sve švedske naslove. U petak i subotu, 27. i 28. rujna u varaždinskom kinu Gaj prikazat će se dva filma Ingmara Bergmana uz popratnu izložbu o njegovom životu.

I na samom kraju Baroknih večeri, početkom listopada, veleposlanstvo će u Varždinu organizirati stručnu raspravu o razvoju tekstilne industrije na osnovu modela triple helix s gostima iz Švedske i Hrvatske.

svedska_tecaj_jezika_varazdin.jpg