Svečano otvorena dograđena i renovirana područna škola u Črešnjevu Foto: Varaždinska županija

Svečano otvorena dograđena i renovirana područna škola u Črešnjevu

Varaždinske vijesti | 28.10.2017. u 11:04h | Objavljeno u Društvo

U prisustvu učenika, njihovih roditelja te učitelja, župan Varaždinske županije Radimir Čačić jučer je svečano otvorio dograđenu i renoviranu Područnu školu Črešnjevo.

Naime, Područnu školu Črešnjevo pohađa ukupno 84 učenika - do sada se nastava odvijala samo od 1. do 4. razreda, a od ove školske godine temeljem ove investicije nastavu pohađaju učenici od 1. do 8. razreda, i to iz naselja Črešnjevo te Gornjeg i Donjeg Ledinca.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Osnovne škole Tužno Jasne Brdar, prisutnima se obratio župan Čačić koji je naglasio je kako su se ovom investicijom stvorili odlični uvjeti za odvijanje nastave.

- Ovdje je sada napravljen jedan prvorazredan prostor, dobro znate da se obnova odvijala u dvije faze. Prva faza je počela 2016. godine. Druga faza izgradnje započela je 2017. godine, a ukupno ulaganje iznosilo je 4.796.108,10 kuna. Na ovaj način zadržavamo djecu pa i mlade na ovome prostoru, a poboljšava se i kvaliteta života ovoga kraja. Važno je da i škola ovom obnovom dobiva novu opremu kao što je uređena informatička učionica, gdje svaki učenik ima svoje računalo, a nabavljen je i stropni projektor te je svaka učionica dobila računalo – rekao je Čačić te naglasio kako Varaždinska županija prednjači kod ulaganja u obrazovanje.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, kao i načelnik Općine Beretinec Igor Kos. Otvorenje su svojim izvedbama i nastupom upotpunili učenici Osnovne škole Tužno te učenici Područne škole Črešnjevo.

271017_cresnjevo_2.jpg

271017_cresnjevo_1.jpg

271017_cresnjevo_3.jpg

271017_cresnjevo_4.jpg

271017_cresnjevo_5.jpg

271017_cresnjevo_6.jpg