Svečani bal porezne obveznike nije koštao ni kune, višak prihoda od 81.703 kune doznačen HNK Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Svečani bal porezne obveznike nije koštao ni kune, višak prihoda od 81.703 kune doznačen HNK

VV | 31.1.2020. u 10:19h | Objavljeno u Društvo

- Na Svečanom balu Varaždinske županije, jedinstvenoj manifestaciji u Hrvatskoj koja je održana 24. siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, drugu godinu zaredom na izvrstan su način promovirani Varaždin, Varaždinska županija, Glazbena škola u Varaždinu, naši glazbeni umjetnici, kao i autohtona gastronomija, enologija, domaći obrtnici i poduzetnici, a istovremeno je oživljena tradicija balovanja u Varaždinu duga više od dva stoljeća. Sve to je ostvareno manifestacijom koja je prepoznata na najvišim razinama, što je potvrđeno i pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te partnerstvom Bala gradišćanskih Hrvata – istaknula je Natalija Martinčević, savjetnica župana i predsjednica Organizacijskog odbora Svečanog bala.

Ovogodišnji Svečani bal u cijelosti je financiran sponzorskim sredstvima, prodanim ulaznicama te sredstvima Europske unije bez ijedne kune iz županijskog proračuna.

Ukupni troškovi drugog Svečanog bala iznose 258.141,4 kune, što se odnosi na troškove izvođača, tri orkestra i soliste, ozvučenje, razglas, rasvjetu, catering, uređenje dvorana, vizual i promociju manifestacije, tiskanje balske knjižice i letaka, noćenje za pripadnike povijesnih postrojbi te troškove voditelja.

Istovremeno, ostvareni su prihodi u iznosu od 339.845 kuna koji se odnose na donacije tvrtki Zagrebačka banka, Vindija, RIA Home, sufinanciranje sredstvima Europske unije iz projekta „Let’s rEUnite: Together for Cohesion“ koji provode Skupština europskih regija (AER) i mc Group, te na prihod od prodaje ulaznica.

Na drugom Svečanom balu ostvaren je višak prihoda u iznosu od 81.703,6 kuna, a ta sredstva su doznačena Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu za programsku djelatnost, čime Varaždinska županija nastavlja snažno podupirati kulturu u našoj županiji. 

- Zahvaljujem članovima Organizacijskog odbora i svima koji su doprinijeli uspjehu manifestacije, koja je vrlo zahtjevna u organizacijskom smislu. Isto tako, zahvaljujem sponzorima na podršci, kao i svima koji su svojim dolaskom uveličali manifestaciju – istaknula je Martinčević.

Označeno u