Sve više učenika treba pomoć u nastavi, projekt PONOS - ide dalje Foto: Krešimir Đurić

Sve više učenika treba pomoć u nastavi, projekt PONOS - ide dalje

| 14.7.2021. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

- Broj učenika koji imaju teškoće se iz godine u godinu povećava, a sve je više i specifičnih razvojnih problema koji se pojavljuju – upozorila je ravnateljica I. OŠ Varaždin Karmen Hans Jalšovec na današnjoj završnoj konferenciji projekta "PONOS – Pomoćnici u Nastavi - OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju“.

Na toj školi u prošloj školskoj godini 10-ak učenika je dobivalo pomoć kroz pomoćnike u nastavi, a iskustva su pozitivna. 

DSC_9232.jpg

- Moram naglasiti da pomoćnici u nastavi pružaju stručnu pomoć učenicima, a u dogovoru sa stručnim suradnicima, razrednicima i koordinatorom u školi dogovaraju sve aktivnosti te su spona između roditelja i škole. Nadam se da će se projekt nastaviti i dalje – rekla je ravnateljica I. OŠ Varaždin, a nastavak projekta najavio je i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

- Pripremili smo projekt PONOS 2, prijave su spremne i sada samo čekamo raspisivanje natječaja kako bismo djeci osigurali pomoćnike u nastavi za naredne četiri godine – najavio je Bosilj.

DSC_9245.jpg

Istaknuo je kako je za provođenje projekta u protekle četiri godine osigurano 9,4 milijuna kuna, pri čemu je osam milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali“. Preostalih 15 % sredstava osigurano je iz proračuna Grada Varaždina, s time da je dodatno sufinanciranje osigurano bespovratnim sredstvima iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u iznosu od 850.000 kuna. 

- Zahvaljujući tom projektu 97 djece imalo je osigurano pomoć u nastavi. Ovo je sigurno jedan od najvažnijih društvenih projekata Grada Varaždina, jer zahvaljujući pomoćnicima u nastavi pomogli smo djeci što bolju uključenost u društvo – rekao je Bosilj te se zahvalio svim pomoćnicima u nastavi te tri stručna komunikacijska suradnika koji su kroz ovaj projekt pomogli djeci.

Označeno u