Svakodnevne stvari na kojima je lako uštediti Foto: Ilustracija

Svakodnevne stvari na kojima je lako uštediti

M.B./VV/N1 | 3.11.2015. u 20:49h | Objavljeno u Društvo

Nikad dosta novca, složit će se mnogi. Plaća je uvijek premala, troškovi života previsoki, a na kraju mjeseca uvijek fali koja kuna više. Možda se razlog krije u tome što na neke svakodnevne stvari trošimo previše.

Ispijanje kave izvan doma

Stižete na posao i već u obližnjem kafiću kupujete kavu za van. Tako par puta dnevno tijekom posla i za čas ostanete bez 30 kuna dnevno. To je 150 kuna tjedno, tj. 600 kuna mjesečno. Pomnožite s 12 mjeseci i godišnje ostajete bez više od sedam tisuća kuna samo zbog kave. A to je mogao biti tako lijep godišnji odmor.

Naručivanje hrane na poslu

Umjesto da si svaki dan doma pripremite hranu za posao vi radije jedete na poslu. Bez 40 kuna dnevno zbog hrane možete ostati vrlo lako. Godišnja računica je više nego jasna. Kakav gubitak novca samo zbog lijenosti.

Kupovina markirane odjeće

Velik broj trgovačkih centara omogućio nam je da lijepu i kvalitetnu odjeću možemo kupiti po prihvatljivim, a često i vrlo niskim cijenama. Nije potrebno trošiti stotine ili tisuće kuna na komad odjeće.

Flaširana voda

Nitko ne može bez vode, ali svi mogu bez flaširane vode iz dućana. Pijte vodu iz slavine i uštedite novac.

Plaćanje sitnih popravaka

Sitne popravke po kući ili na vašem automobilu ne mora obavljati netko drugi tko će vam to skupo naplatiti. Većinu takvih sitnih poslova možete obaviti i sami, a često su detaljno opisani na internetu, piše N1.

Označeno u