Sutra u HNK Varaždin svečana dodjela ugovora o stipendiranju varaždinskim studentima Foto: Pixabay / ilustracija

Sutra u HNK Varaždin svečana dodjela ugovora o stipendiranju varaždinskim studentima

Varaždinske vijesti | 18.11.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin će u subotu, 19. studenoga u 11 sati u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu organizirati tradicionalnu, svečanu dodjelu ugovora o stipendiranju varaždinskim studentima.

Ugovore o stipendiranju studentima će uručiti gradonačelnik Neven Bosilj sa suradnicima.

- Svi novi korisnici stipendija obavezni su doći potpisati ugovor o stipendiranju od 9.00 do 10.30 sati, također u subotu, 19. listopada - napominju iz gradske uprave.

- Potpisivanje ugovora bit će organizirano u predvorju ispred same Koncertne dvorane Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Bit će podijeljeno na nekoliko stolova po abecedi prezimena. Za korisnike koji imaju opravdan razlog i budu spriječeni doći na potpisivanje i dodjelu, potpisivanju ugovora umjesto njih može pristupiti roditelj/skrbnik, a koji za isto mora sa sobom imati papirnatu fotokopiju osobne iskaznice korisnika za kojeg se potpisuje ugovor i papirnatu fotokopiju svoje osobne iskaznice - pojašnjavaju iz Grada.

Stipendije u brojevima

Ukupno će 369 broj novih stipendista potpisati ugovore o stipendiranju, a po postojećim ugovorima stipendije će nastaviti primati 289 stipendista.

- To znači da će ove godine Grad Varaždin stipendirati ukupno 658 studenata i učenika. U akademskoj godini 2022/2023 za stipendije će biti izdvojeno ukupno 3,6 milijuna kuna, a za troškove prijevoza dodatnih 350 tisuća kuna iz gradskog proračuna - ističu iz Grada.

Iznosi stipendija

- Stipendija za studente koji se školuju izvan Varaždina i Čakovca i školuju se za nedeficitarna zanimanja od ove godine iznose 650 kn mjesečno (do sada je bilo 600 kn).

- Stipendija za studente koji se školuju u Varaždinu i Čakovcu i školuju se za nedeficitarna zanimanja od ove godine iznose 350 kn mjesečno (do sada je bilo 300 kn).

- Stipendija za studente koji se školuju izvan Varaždina i Čakovca i školuju se za deficitarna zanimanja od ove godine kreću se u rasponu od 650 kn do 900 kn mjesečno (do sada je bilo od 600 kn do 800 kn) ovisno o prosjeku ocjena.

- Stipendija za studente i učenike koji se školuju u Varaždinu i Čakovcu i školuju se za deficitarna zanimanja od ove godine kreću se u rasponu od 350 kn do 600 kn mjesečno (do sada je bilo od 300 kn do 500 kn) ovisno o prosjeku ocjena.

Uz to, 336 učenika i studenata primat će sredstva za pokrivanje troškova prijevoza 160 kuna.