Sutra u HNK Varaždin svečana dodjela ugovora o stipendiranju varaždinskim studentima Foto: Pixabay / ilustracija

Sutra u HNK Varaždin svečana dodjela ugovora o stipendiranju varaždinskim studentima

Varaždinske vijesti | 18.11.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin će u subotu, 19. studenoga u 11 sati u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu organizirati tradicionalnu, svečanu dodjelu ugovora o stipendiranju varaždinskim studentima.

Ugovore o stipendiranju studentima će uručiti gradonačelnik Neven Bosilj sa suradnicima.

- Svi novi korisnici stipendija obavezni su doći potpisati ugovor o stipendiranju od 9.00 do 10.30 sati, također u subotu, 19. listopada - napominju iz gradske uprave.

- Potpisivanje ugovora bit će organizirano u predvorju ispred same Koncertne dvorane Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Bit će podijeljeno na nekoliko stolova po abecedi prezimena. Za korisnike koji imaju opravdan razlog i budu spriječeni doći na potpisivanje i dodjelu, potpisivanju ugovora umjesto njih može pristupiti roditelj/skrbnik, a koji za isto mora sa sobom imati papirnatu fotokopiju osobne iskaznice korisnika za kojeg se potpisuje ugovor i papirnatu fotokopiju svoje osobne iskaznice - pojašnjavaju iz Grada.

Stipendije u brojevima

Ukupno će 369 broj novih stipendista potpisati ugovore o stipendiranju, a po postojećim ugovorima stipendije će nastaviti primati 289 stipendista.

- To znači da će ove godine Grad Varaždin stipendirati ukupno 658 studenata i učenika. U akademskoj godini 2022/2023 za stipendije će biti izdvojeno ukupno 3,6 milijuna kuna, a za troškove prijevoza dodatnih 350 tisuća kuna iz gradskog proračuna - ističu iz Grada.

Iznosi stipendija

- Stipendija za studente koji se školuju izvan Varaždina i Čakovca i školuju se za nedeficitarna zanimanja od ove godine iznose 650 kn mjesečno (do sada je bilo 600 kn).

- Stipendija za studente koji se školuju u Varaždinu i Čakovcu i školuju se za nedeficitarna zanimanja od ove godine iznose 350 kn mjesečno (do sada je bilo 300 kn).

- Stipendija za studente koji se školuju izvan Varaždina i Čakovca i školuju se za deficitarna zanimanja od ove godine kreću se u rasponu od 650 kn do 900 kn mjesečno (do sada je bilo od 600 kn do 800 kn) ovisno o prosjeku ocjena.

- Stipendija za studente i učenike koji se školuju u Varaždinu i Čakovcu i školuju se za deficitarna zanimanja od ove godine kreću se u rasponu od 350 kn do 600 kn mjesečno (do sada je bilo od 300 kn do 500 kn) ovisno o prosjeku ocjena.

Uz to, 336 učenika i studenata primat će sredstva za pokrivanje troškova prijevoza 160 kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci