Sutra počinje štrajk učitelja, hoće li biti nastave u varaždinskim školama? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Sutra počinje štrajk učitelja, hoće li biti nastave u varaždinskim školama?

vv | 9.10.2019. u 13:04h | Objavljeno u Društvo

- Sutra počinje štrajk u školama - izvjestili su predstavnici sindikata nakon današnjeg sastanka. 

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec za Jutarnji list izjavio je da o odluci o tome trebaju li učenici dolaziti u školu ne odlučuju ni učitelji niti sindikati.

- To je odgovornost ravnatelja svake škole. Od ravnatelja bi bilo odgovorno da učenicima kaže da ne dolaze, jer na njih nitko neće moći paziti. Tako da tu odluku donosi ravnatelj - kaže Mihalinec.

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos rekao je kako su nakon sastanka odlučili da učenici sutra normalno dođu u školu.

- Uoči štrajka na našoj školi znali smo provesti anketu kako bismo vidjeli koliko će nastavnika biti u štrajku, te bi temeljem toga odlučili hoće li biti nastave. Ovo je jednostavno prekratak rok i mi smo na sastanku u školi odlučili da sutra učenici normalno dođu na nastavu - rekao je Kos.

Isto je potvrdila i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan.

- Sutra prije prvog sata vidjet ćemo tko će štrajkati, a tko ne, te ćemo postupiti sukladno tome - rekla je Grđan.

Iz Prve gimnazije Varaždin izvjestili su kako zbog štrajka prosvjetnih djelatnika koji je najavljen u školama diljem Hrvatske, nisu u mogućnosti organizirati nastavu u četvrtak 10. listopada.

-  Za petak, 11. listopada, pravovremeno ćemo objaviti informaciju - objavili su na  internet stranicama škole.

Ravnatelj VI. OŠ Varaždin Mario Stančić kaže kako se sutra neće održati redovni nastavni proces u toj školi.

- U slučaju da djeca dođu u školu, bit će zbrinuta - poručio je ravnatelj VI. OŠ Varaždin.

Na internetskoj stranici I. OŠ Varaždin obavještavaju da članovi podružnice Sindikata hrvatskih učitelja I. osnovne škole Varaždin sudjeluju u najavljenom štrajku.

- Temeljem navedenog, 10. listopada 2019. godine nema nastave. Svi učenici koji taj dan dođu u školu biti će adekvatno zbrinuti. Za učenike drugih razreda najavljena terenska nastava organizira se prema utvrđenom rasporedu - objavili su i dodali da će daljnje informacije objavljivati na web stranicama škole.

Ravnatelj V. OŠ Varaždin Mario Šipek kazao je da zasad ne može reći hoće li u četvrtak biti nastave, ali da će tijekom dana na internetskoj stranici škole objaviti informaciju trebaju li učenici sutra doći u školu.

I Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin obavještava učenike i roditelje da neće biti u mogućnosti organizirati nastavu u četvrtak, 10. listopada. Što se tiče petka 11. listopada, informaciju će objaviti naknadno.

Iz svih škola roditeljima savjetuju da informacije o održavanju nastave prate na službenim internetskim stranicama škola.

Označeno u