Sutra počinje nastava na FOI-u , nove aplikacije za brucoše i ostale studente Foto: FOI

Sutra počinje nastava na FOI-u , nove aplikacije za brucoše i ostale studente

Varaždinske vijesti | 27.9.2020. u 15:55h | Objavljeno u Društvo

Uoči početka nove akademske godine, Uprava, predstavnici pojedinih ureda i centara, kao i predstavnici studenata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u petak su, poštujući sve protuepidemijske mjere, pozdravili gotovo 400 brucoša koji su prisustvovali uvodnom predavanju namijenjenom studentima prve godine preddiplomskih studija.

Predavanje se u prijepodnevnim satima prenosilo i online putem platforme Zoom za sve one koji, iz opravdanih razloga, nisu mogli prisustvovati predavanju u prostorima FOI-ja, posebice onih koji će pohađati stručni studij u FOI-jevim centrima u Sisku, Zaboku i Križevcima. Uvodno predavanje je održano u 11 grupa raspoređenih tijekom cijelog dana, uz osiguravanje potrebne fizičke distance između studenata u dvoranama i dezinfekcije dvorana prije ulaska svake nove grupe studenata.

FOI_uvodno_predavanje_2020_1.jpg

Nikad veći interes

Uvodno predavanje je bila prilika za upoznavanje brucoša s radom Fakulteta, prije svega s načinom održavanja nastave u zimskom semestru, modelima praćenja nastave, korištenju servisa i aplikacija za studente FOI-ja, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima te s djelatnicima stručnih i potpornih službi. Studente su pozdravili članovi Uprave na čelu s dekanicom prof. dr. sc. Ninom Begičević Ređep, koja je izrazila zadovoljstvo ovogodišnjim brojem upisanih studenata.

Od više od 2.800 studenata koliko će ih u novoj akademskoj godini studirati na svim smjerovima i svim godinama studija, FOI ove godine ima 291 brucoša preddiplomskog studija Informacijski i poslovni studiji, 130 brucoša preddiplomskog studija Ekonomika poduzetništva te 208 brucoša stručnog preddiplomskog studija PITUP.

Hibridni model

Nastava će se u novoj akademskoj godini izvoditi prema hibridnom modelu, kombinacijom kontaktne nastave i nastave na daljinu. Predavanja će se izvoditi na daljinu (online), dok će se seminarska nastava i laboratorijske vježbe izvoditi u kombinaciji nastave na daljinu i kontaktne nastave. Pomno osmišljenim rasporedom prilagođenim za rad u manjim grupama, dodatno se doprinosi smanjenju broja istovremeno fizički prisutnih studenata i nastavnika u zgradi Fakulteta.

- Naši nastavnici, kao i stručni tim za podršku nastavi na daljinu, nastavit će činiti sve kako biste, uz potrebnu podršku i kvalitetnu nastavu, postigli željene rezultate. Više od 400 e-predmeta Fakulteta organizacije i informatike spremno je za početak nove akademske godine, kao i digitalni nastavni materijali u sustavu za e-učenje koji će biti korisni svakom studentu, a posebice visokorizičnim (ranjivim) skupinama koje neće moći prisustvovati kontaktnoj nastavi – poručila je dekanica Begičević Ređep ovogodišnjim brucošima.

Vodič za studente, Escape room i nove aplikacije

Kako bi brucošima olakšali provedbu i praćenje online nastave, FOI je ove godine pripremio e-predmet "Vodič za studente FOI-ja", koji se nalazi u sustavu za e-učenje Moodle (uz digitalne nastavne i video materijale, interaktivne resurse, kvizove samovrednovanja i sl.) te Escape room za brucoše kako bi se na zanimljiv način upoznali sa centrima, uredima i službama Fakulteta.

Svim studentima na raspolaganju je aplikacija Moj raspored kako bi se mogli bolje snaći u svojim obvezama, a Centar za razvoj programskih proizvoda FOI-ja razvio je aplikaciju koja omogućava evidentiranje prisustva studenata na nastavi (kontaktno i online) putem mobilnih i drugih digitalnih uređaja.

Podrška u online nastavi

Nastava na svim FOI-jevim studijima započinje u ponedjeljak, 28. rujna, a važno je napomenuti da su za dolazak i fizički kontakt studenata napravljene sve pripremne radnje kako bi se maksimalno poštivale sve protuepidemijske mjere. FOI otvara novoopremljene laboratorijske dvorane, bit će dostupna i mogućnost posudbe prijenosnih računala studentima za praćenje nastave na daljinu. Dodatno, studenti će imati termine za konzultacije kada će moći postavljati pitanja vezana uz praćenje nastave i tehničke upute za korištenje servisa FOI te dobiti odgovor u realnom vremenu od svojih starijih kolega i djelatnika FOI-jevih stručnih službi.

FOI_uvodno_predavanje_2020_3.jpg

FOI_uvodno_predavanje_2020_5.jpg

FOI_uvodno_predavanje_2020_6.jpg

FOI_uvodno_predavanje_2020_7.jpg

FOI_uvodno_predavanje_2020_8.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci