Sutra će na Starom gradu biti održana likovna kolonija „Varaždinski purgar“

Varaždinske vijesti | 1.9.2023. u 19:42h | Objavljeno u Društvo

Sutra će, kod dvorca Stari grad, po prvi puta biti održana likovna kolonija pod nazivom „Varaždinski purgar“. Riječ je o novom kulturnom projektu udruge Varaždinska građanska garda koji su inicirale članice Marija Vuković i Vesna Loparić.

Dolazak na likovnu koloniju koja će biti održana ovu subotu od 8 do 14 sati, potvrdilo je više od 50 likovnih umjetnika iz cijele Hrvatske, a posebno veseli i uključivanje domaćih umjetnika.

Osim vizualno atraktivnog dvorca Stari grad, sudionici će kao motiv za svoje radove zasigurno iskoristiti i prisustvo Dama u povijesnim haljinama i Varaždinskih Purgara koji će sudjelovati u samom programu kolonije.

U skladu s time, glasni pucanj izvest će idejna začetnica kolonije i članica udruge Varaždinska građanska garda – Marija Vuković.

Iako Marija dugi niz godina radi u bankarskom sektoru, 2019. je imala svoju prvu izložbu u palači Herzer, nakon čega je sudjelovala u više skupnih izložbi i mnogobrojnim likovnim kolonijama.

Vizualni identitet prve likovne kolonije „Varaždinski purgar“ osmislio je član udruge Krunoslav Čolo, a projekt su podržali Grad Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Turistička zajednica grada Varaždina i HDLU Varaždin.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da podrže te da se pridruže ovom događaju koji će biti održan kod dvorca Stari grad u jutarnjim satima.