Suradnja varaždinske Udruge "RODA" i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

vv | 3.1.2024. u 16:33h | Objavljeno u Društvo

Udruga Specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin uspješno je završila još jednu godinu. Osim redovnih aktivnosti i projekata, u ovoj je godini Udruga stekla pravo na trajnu financijsku potporu Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva putem sustava Temeljne sustavne podrške.

Udruga specijalne jedinice policije „RODAˇ Varaždin već od 2017. godine kontinuirano ostvaruje pravo na financijsku potporu Nacionalne Zaklade putem raznih projekata. Djelovanje Udruge utemeljeno je na vrijednostima solidarnosti, zajedništva i društvene odgovornosti.

- Kroz svoje djelovanje pružamo nesebičnu pomoć članovima udruge i drugim pripadnicima organizacija civilnog društva. Naš fokus je na unapređenju životnih potreba, interesa te rješavanju osobnih problema. Putem edukacija iz područja informatike i komunikacije, kao i kroz sportske i rekreativne aktivnosti, pružamo mogućnosti aktivacije u društvenu zajednicu, podizanje kvalitete života i poticanje društvene odgovornosti. Posebnu pažnju posvećujemo mladima, osobito onima iz ranjivih skupina, kroz edukaciju i osnaživanje za uključivanje na tržište rada te aktivno sudjelovanje u široj zajednici. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima i angažmanu u provedbi različitih projekata, stekli smo pravo na trajno, stalno i neovisno o projektima, financiranje iz Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva. Ova podrška predstavlja izuzetno važan korak naprijed, označavajući prepoznavanje i podršku za naš dosadašnji rad te neprocjenjiv doprinos zajednici - ističu u Udruzi te dodaju da će im ovo financiranje omogućiti proširenje i poboljšanje aktivnosti kako bi još učinkovitije služili svojoj zajednici te nastavili promicati važne vrijednosti i odgovornosti koje su temelj njihova djelovanja.