Suradnja Savjeta mladih i Studentskih zborova korak bliže realizaciji zajedničkih projekata Foto: Varaždinska županija

Suradnja Savjeta mladih i Studentskih zborova korak bliže realizaciji zajedničkih projekata

Varaždinske vijesti | 29.3.2022. u 15:57h | Objavljeno u Društvo

Savjet mladih Varaždinske županije potpisao je danas Sporazum o suradnji sa Savjetom mladih Grada Varaždina, Studentskim zborom Fakulteta organizacije i informatike, te Studentskim zborom Geotehničkog fakulteta.

Sporazumom se iskazuje potreba i spremnost na zajedničko djelovanje u cilju podizanja kvalitete aktivnosti i programa od interesa za mlade i studente.

Prije samog potpisivanja okupljenima se obratila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

- Potpisivanje ovog sporazuma rezultirat će novim mogućnostima suradnje, a sve u cilju poboljšanja položaju mladih u našoj zajednici. Drago nam je da ovaj saziv Savjeta mladih iznalazi nova polja za suradnju i proširuje svoje područje djelovanja te želim svima uspješan nastavak suradnje – rekla je pročelnica Božić.

290322_savjet_mladih_3.JPG

Predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Josip Cestar naglasio je da će zajedničkim radom poboljšati potrebe mladih u svakodnevnom životu.

- Drago mi je što smo se danas okupili i potpisali suradnju sa Sveučilišnim zborovima i Savjetom mladih Grada Varaždina. Ovo je svakako prvi korak prema realizaciji budućih zajedničkih projekata, a među njima je svakako i skorašnji projekt Dan karijera. Svjesni smo činjenice kako je obrazovanje stup društva te nam je ovakva suradnja prijeko potrebna kako bi zajednički poticali mlade ljude da teže obrazovanju i da budu što spremniji za tržište rada. Što se tiče potpisivanja sporazuma o suradnji sa Savjetom mladih Grada Varaždina, želim naglasiti kako ćemo samo zajedničkim radom i suradnjom, još bolje i kvalitetnije biti na usluzi svakom mladom čovjeku, udruzi mladih ali i cjelokupnoj zajednici. Volio bih kad bi se uključili i ostali Savjeti mladih iz svih općinskih i gradskih organizacija kako bi zajedno mogli raditi za mlade i poboljšati njihove potrebe u svakodnevnom životu – rekao je Cestar.

290322_savjet_mladih_2.JPG

Zajednička suradnja iz ovog Sporazuma ostvarit će se u segmentu međusobnog informiranja o programima i aktivnostima sporazumnih strana, međusobnom promoviranju programa i aktivnosti od interesa za mlade u organizaciji sporazumnih strana, informiranju župana, Županijske skupštine, gradonačelnika i Gradskog vijeća o važnim programskim aktivnostima, informiranje dekana i studentskih zborova o važnim programskim aktivnostima sporazumnih strana u cilju jačanja Fakulteta organizacije i informatike, Geotehničkog fakulteta i Sveučilišta Sjever te poboljšanja standarda njihovih studenata.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i zamjenik predsjednika Savjeta mladih Varaždinske županije Božo Kvesić.

290322_savjet_mladih_1.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci