Sudionici Erasmus projekta VI. OŠ Varaždin posjetili Gradsku vijećnicu Foto: Grad Varaždin

Sudionici Erasmus projekta VI. OŠ Varaždin posjetili Gradsku vijećnicu

Varaždinske vijesti | 17.5.2022. u 15:40h | Objavljeno u Društvo

Sudionici Erasmus+ projekta KA2 Sharing Heritage and Real European Cultures (Dijeljenje baštine i stvarne europske kulture) posjetili su u utorak, 17. svibnja varaždinsku Gradsku vijećnicu.

Učenike i nastavnike osnovnih škola iz Češke, Španjolske i Italije u vijećnici su pozdravili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Domaćin sudionicima projekta u Varaždinu je VI. Osnovna škola. Kako je istaknuo ravnatelj škole Mario Stančić, cilj projekta je istraživanje kulturne baštine i bogatstva Europe te poticanje zajedništva i osjećaja pripadnosti europskom kulturnom krugu. Varaždinska škola je za svoje goste iz tri europske zemlje organizirala niz zanimljivih radionica , a imat će priliku posjetiti Trakošćan i Plitvička jezera.

Ukupno 35 sudionika, učenika u pratnji svojih nastavnika boravi u Varaždinu 16. do 20. svibnja. Projekt predviđa i fizičku mobilnost sudionika, razgledavanje kulturno-povijesnih spomenika te upoznavanje s baštinom grada u kojem borave.

erasmus_6_OS_Varazdin_17052022_1.JPG

erasmus_6_OS_Varazdin_17052022_2.JPG

erasmus_6_OS_Varazdin_17052022_3.JPG