ŠTURMIJADA Već četvrti puta u Varaždinu se susreću svi koji se prezivaju Šturm Foto: Ilustracija/Arhiva VV

ŠTURMIJADA Već četvrti puta u Varaždinu se susreću svi koji se prezivaju Šturm

Barbara Vinceković | 21.8.2023. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

U ugodnom ambijentu dvorišta obiteljske kuće prepune uspomena, po četvrti se puta okupilo tridesetak Šturmova iz cijele Hrvatske, ali i šire. Prvo okupljanje ovakve vrste pokrenuo je prije više od četrdeset godina Božidarov otac, a tradicija se nastavila, pa su se tako od 11. do 13. kolovoza Šturmovi iz cijele Hrvatske ponovno okupili.

Prilika je to da se zajedno druže, zabave, popričaju, prisjete se nekih prošlih vremena i zajedno stvore nove uspomene. U današnjem ubrzanom tempu života, prilika za provesti nekoliko dana u obiteljskom okruženju, uz dobro društvo, glazbu, hranu i piće sve je manje, a koliko su takvi trenuci bitni jako dobro zna naš sugovornik.

Prvo je takvo druženje organizirao njegov otac, u Bjelovaru.

- Bila su to četiri brata i dvije sestre, pa su se našli. To je onda bilo u povojima, prošlo je od toga više od četrdeset godina. - kaže nam Šturm.

Mnogim Varaždincima, i ne samo njima, Božidar Dado Šturm poznat je kao glazbenik, osnivač grupe Lord, nekima sigurno i kao obrtnik jer gotovo se četrdeset godina bavi izradom kamina, nekima kao restaurator, maketar ili pak odltimeraš uz svoju bogatu kolekciju starih bicikala, jednog Opela Olympije i Mini Morisa koji je trenutno u procesu restauracije...

Tko je sve stigao ove godine na druženje i kako je bilo, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...