Ideja zlata vrijedna: studentski startup s FOI-ja već na američkom tržištu!

VV | 12.10.2022. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Filip Bel i Jakov Glavina, ovogodišnji diplomanti Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu osnivači su studentske startup IT tvrtke DoMore d.o.o., koja je nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora na FOI-ju u Varaždinu ušla u FOI-jev program inkubacije tvrtki u razvoju pod nazivom [email protected].

Radi se o programu podrške studentima FOI-ja u razvoju poduzetničke ideje te osnivanju i upravljanju vlastitim poduzetničkim pothvatom. Kroz program [email protected], uz operativnu pomoć Centra za podršku studentima i razvoj karijera, Fakultet osigurava studentima financijsku i operativnu podršku kroz pokrivanje troškova 'stanovanja' tvrtke u Tehnološkom parku Varaždin te knjigovodstvenih i pravnih usluga na razdoblje od godine dana. Ugovor je s predstavnicima startupa – Filipom Belom i Jakovom Glavinom potpisala dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.

Startup DoMore dvojice mladih poduzetnika svoj je poslovni put već u samom početku pronašao na američkom tržištu i to za veliku konzultantsku kompaniju u Teksasu, za koju im upravo ovaj FOI-jev startup razvija kompletnu platformu za konzultantske usluge. Ova studentska tvrtka u svom portfoliju nudi usluge razvoja mobilnih i web aplikacija, custom backend rješenja te realizaciju projekata od ideje do finalnog rješenja. „Do prvog klijenta došli smo zahvaljujući studentskom networkingu, koji je značajno zastupljen na našem Fakultetu, a zahvaljujući brojnim studentskim prilikama i ovom programu imamo perspektivu za brz napredak i širenje i prema drugim IT tržištima“ – ističe FOI alumni student i mladi startup poduzetnik Filip Bel.

Već drugi FOI-jev studentski startup u šest mjeseci

FOI je studentima, pokretačima startup-a DoMore, pomogao u smještanju u prostore Tehnološkog parka u Varaždinu, u kojem će tvrtka započeti sa svojim radom i uskoro proširiti svoj tim. Pružena im je i podrška u vidu računovodstvenih i pravnih usluga, prije svega osiguravanja financijskog knjigovodstva, obračuna plaća i honorara, prijave i odjave zaposlenih, izrade statističkih izvještaja i poreznog savjetovanja i konzultacija. Studentima se na ovaj način želi olakšati teret koji podnose sve tvrtke prilikom izlaska na tržište rada, stoga će ih Fakultet stručno savjetovati i usmjeravati i povezivati s uspješnim predstavnicima IT scene. DoMore je već druga startup tvrtka koja je na tržište krenula upravo s ovog varaždinskog Fakulteta u posljednjih šest mjeseci. Podsjetimo, ista podrška pružena je u travnju i tvrtki Looma, koja je već sada etablirana u području produkcije medijskih sadržaja i surađuje s desecima novih klijenata.

- Ovaj model podrške studentima pokrenuli smo još 2015. godine, prepoznajući sve veći broj poduzetničkih inicijativa naših FOI studenata, koji ne samo da imaju zavidan poduzetnički duh, već i znanje i kompetencije da mogu svoje usluge ponuditi kako na domaćem, tako i na vrlo konkurentnim inozemnim tržištima - ističe dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, koja je nakon formalnog potpisivanja ugovora, s Filipom i Jakovom iz tvrtke DoMore održala i kraći sastanak na temu novih projekata za razvoj podrške u predinkubaciji budućih startup studentskih tvrtki na ovom području.

- DoMore timu želimo što više sreće i uspjeha u daljnjem radu, a [email protected] programu podrške još mnogo kvalitetnih i perspektivnih studentskih startup projekata! - poručuju s FOI-ja.

Više o ovoj startup tvrtki te njihovim uslugama i radu, možete vidjeti i na njihovoj web stranici
www.domore.hr

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci