Studenti i zaposlenici FOI-ja postigli najbolje sportske rezultate do sada Foto: FOI

Studenti i zaposlenici FOI-ja postigli najbolje sportske rezultate do sada

Varaždinske vijesti | 14.6.2022. u 15:21h | Objavljeno u Društvo

Sjajne sportske rezultate na najvažnijim sportskim natjecanjima osvojili su studenti, ali i zaposlenici varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Studentice i studenti u tekućoj su akademskoj godini 2021./2022. u Varaždin donijeli 6 zlatnih, 11 srebrnih te 5 brončanih medalja, a zaposlenici još 7 zlatnih i jednu srebrnu medalju.

Važno je reći da se studenti FOI-ja ne natječu samo u sportskim, već i na e-sportskim natjecanjima, i to u nekoliko disciplina.

UNISPORT HR

Na najvećem akademskom natjecanju na razini cijele Hrvatske UniSport HR, u ovoj ak. godini dvije srebrne medalje osvojile su ekipe esporta u disciplinama LOL, u sastavu Nikola Bešenski i Jakob Bertović te disciplini CS:GO u sastavu Mislav Žnidarec i Ivan Kučan.

STEM GAMES 2022

Najveće i najznačajnije sportsko natjecanje za studente iz STEM područja, koje okuplja više od tisuću najboljih studenata iz regije, ove godine održano je od 17. do 22. svibnja u Rovinju, a s varaždinskog FOI-ja sudjelovalo je više od stotinu studenata koji su se natjecali u raznim disciplinama.

Ekipa krosa Karmelo Mrvica, Sven Vujević i Andrija Novaković osvojili su zlato, a Mrvica je zlato osvojio i u pojedinačnoj konkurenciji. FOI donosi najviše srebrnih medalja sa ovogodišnjeg STEM-a, i to ekipa stolnotenisača u sastavu Antonio Jozić, Luka Kotorac, Dino Bali i Emilio Grobenski te esport disciplinama LOL (Nikola Bešenski, Jakob Bertović, Lucija Katavić, Lino Zadravec, Sven Cerovec i Domagoj Sitar), CS:GO (Ivan Škrljac, Mislav Žnidarec, Marko Crnolatec, Marko Čižmar i Ivan Brozd) te Rocket League (Matija Fric, Leon Raknić i Ivan Juras).

Brončana je Futsal ekipa FOI-ja koju čine Luka Ljubek, Ante Kruneš, Ante Perkušić, Nikola Bekavac, Dominik Brajdić, Josip Matoković, Luka Bebek, Branko Glibota, Tomislav Kolar, Dejan Smoljo, Matija Garić, Luka Primorac, Lukas Krištić i Ivan Hribljan.

UNISPORT ZG

Na akademskom studentskom natjecanju zagrebačkog sveučilišta UniSport ZG, zlato su u esport disciplini League of Legends donijeli Nikola Bešenski, Jakob Bertović, Lucija Katavić, Lino Zadravec, Sven Cerovec i Domagoj Sitar te ženska stolnoteniska ekipa u sastavu: Karla Franović, Sara Sušac i Matea Maras. Srebro na istom natjecanju FOI-ju donosi esport ekipa u disciplini Valorant u sastavu Silvio Kovačić, Tonino Hodak, Mislav Žnidarec, Ivan Brozd, Marko Crnolatec i Igor Dačnik te u disciplini CS:GO studenti Mislav Žnidarec, Josip Budak, Ivan Kučan, Boris Baštek te Marko Čižmar, kao i muška stolnoteniska ekipa u sastavu Luka Kotorac, Antonio Jozić, Dino Bali, Emilio Grobenski, Emil Mihalić i Mateo Zović. Broncu FOI-ju donose Matija Fric, Ivan Juras i Leon Raknić u esport disciplini RL, zatim u badmintonu Lino Zadravec i Luka Grubić te Antonio Jozić u stolnom tenisu individualno.

IGRE SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

Vrlo značajne uspjehe FOI-jevi studenti postižu i na Igrama Sjeverozapadne Hrvatske, koje su održane krajem svibnja u Koprivnici. Zlatne medalje osvaja muška badminton ekipa Filip Jurinić i Antonio Jozić, stolnotenisačka ekipa Dino Bali, Luka Kotorac, Antonio Jozić i Mateo Zović te ženska ekipa šaha koju čine Suzana Perešin i Lidija Šarčević. FOI-jevi šahisti u sastavu Leonardo Andrašić i Eugen Petošić osvojili su na ovom natjecanju srebro, kao i odbojkaška ekipa (djevojke i momci zajedno) u sastavu Rafael Mamić, Antonio Valent, Jakov Dolenec, Luka Sandalj, Leo Vrhovec, Suzana Perešin, Saša Novak, Petra Hajdarović, Lidija Šarčević i Gloria Galić.

SET – SUPEROLOGY STUDENT ESPORT TOURNAMENT

E-sport ekipa FOI osvojila je i broncu u prvom semestru ove akademske godine nakon pet tjedana trajanja prvog hrvatskog esport turnira za studente tehničkih fakulteta - Superology Student Esports Tournament (SET). FOI ekipa natjecala se u sastavu Sven Cerovec, Marko Hranić, Domagoj Sitar, Lino Zadravec, Nikola Bešenski i Jakob Bertović i to u čak pet esport disciplina: FIFA 21, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends i PUBG: Battlegrounds.

Odmak od sličnih natjecanja prepoznaje se u činjenici da se u svim naslovima natjecao isti tim, tj. 6 igrača koji su predstavljali svoj fakultet. Ovim potezom naglasak turnira stavljen je na povezivanje studenata i promociju esporta u regiji naspram profesionalnog nadmetanja u samo jednom naslovu.      

TRADICIONALNA FOI-JADA
Tradicionalno studentsko natjecanje Foijada 2022 u okviru proslave Dana sporta na Fakultetu organizacije i informatike i ove je godine ponudila studentima FOI-ja druženje na sportskim terenima. Zanimljivost ovogodišnjeg sportskog događanja FOI-ja jest da je turnir sudio Nikola Jelić koji je po izboru međunarodnih futsal kontrolora suđenja, futsal trenera, igrača, novinara i ostalih stručnih osoba u futsalu, proglašen najboljim sucem svijeta u futsalu.

Pobjednici ovogodišnjeg futsal turnira bili su članovi ekipe Frizerski salon „FRAN“ (Kruneš, Bebek, Garić, Sviličić, Repušić i Dubić), dok je srebro osvojila ekipa PITUP (Matković, Valić, Biličić, Žaja, Cindrić, Benković, Malnar i Škalić), a broncu je osvojila ekipa VINDIJA (Peša, Nižić, Štura, Račan, Kušek i Ritoša).

Uz nogomet svi zainteresirani mogli su naučiti i isprobati nordijsko hodanje kao "aktivnost budućnosti ", a koje su na Foijadi prezentirali Srećko Radulović, predsjednik Kluba NH Varaždin te glavni organizator i profesor Tjelesne i zdravstvene kulture na FOI-ju Damir Vučić, prof. 

ZAPOSLENICI FOI-ja PRVI NA 22. SINDIKALNIM SPORTSKIM IGRAMA

Sportska ekipa sindikalne podružnice FOI-ja, ove se je godine s 22. sindikalnih igara Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, koje su održane u Rovinju od 25. do 29. svibnja, opet vratila sa prijelaznim peharom koji se dodjeljuje najboljoj podružnici po ukupnom broju osvojenih bodova u 16 različitih disciplina.

Sa sedam osvojenih zlatnih i jednom srebrnom medaljom, FOI-jeva ekipa u sastavu Nataša Barič, Petra Grd, Maja Šalamun, Dario Grd, Jurica Juren, Matija Šajn, Zlatko Erjavec, Damir Vučić te Mario Hrustek i Ljubomir Barič ostvarila je ukupnu pobjedu 22. Sindikalnih sportskih igara.

PAINTBALL, RAFTING, JAHANJE I OSTALE NETIPIČNE SPORTSKE AKTIVNOSTI KAO DIO TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE NA FOI-ju

Uz sve navedene pobjede i uspjehe, ove akademske godine studenti FOI-ja su u sklopu nastave iz TZK sudjelovali na različitim aktivnostima te su se, uz uobičajene sportske aktivnosti poput nogometa, odbojke, košarke, stolnog tenisa ili badmintona, mogli uključiti u aktivnosti poput planinarenja, krosa, šaha, kartinga, paintballa, raftinga, teretane, plivanja, nordijskog hodanja i savate boksa, a tu je i mogućnost jahanja, koje je ove akademske godine po prvi puta omogućeno studentima u sklopu nastave.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci