Stručni skup Dječjeg vrtića "Varaždin" o razvoju IKT kompetencija okupio odgojitelje iz osam županija Foto: Dječji vrtić Varaždin

Stručni skup Dječjeg vrtića "Varaždin" o razvoju IKT kompetencija okupio odgojitelje iz osam županija

VV | 18.5.2024. u 20:10h | Objavljeno u Društvo

"Trebaju li nam digitalni alati u predškolskoj ustanovi i u komunikaciji s roditeljima?", "Informacijska i komunikacijska tehnologija u dječjem vrtiću/Djeca - kreatori digitalnih sadržaja", "Mogućnosti primjene umjetne inteligencije (AI) u predškolskoj ustanovi", "Razvoj IKT kompetencija budućih odgojitelja za predškolsku djecu u dobi od pet do sedam godina"samo su neke od tema Međužupanijskog stručnog skupa "Medijska pismenost i digitalni alati u radu s djecom i suradnji s roditeljima" koji je održan jučer, 17. svibnja u objektu Aleja Dječjeg vrtića "Varaždin".

Skup su zajedno organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje te Dječji vrtić "Varaždin", a skupu se odazvalo skoro stotinu odgojitelja i stručnih suradnika iz osam županija.

Sve prisutne pozdravile su Helena Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića "Varaždin", Danijela Vusić, pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Grada Varaždina te Slađana Domladovac, viša savjetnica za predškolski odgoj iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Predškolarci iz objekta Trakošćanska otpjevali su vrtićku himnu "Trakošćanska u srcu" i to ne samo svojim glasovima, nego i znakovnim jezikom, a glazbeni dio upotpunio je i Pjevački ansambl Dječjeg vrtića "Varaždin".

Uvodna izlaganja imali su profesori s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Edita Rogulj, dr. sc. Nataša Rogulja i prof. dr. sc. Mario Dumančić, dok su radionice i primjere iz prakse, između ostalih prikazali i odgojitelji savjetnici Dječjeg vrtića "Varaždin" Tatjana Kelnerić i Krešimir Plantak Večerin, odgojiteljica mentorica Andreja Bader te odgojiteljica Nikolina Kudelić.

Nakon stručnog dijela za sve sudionike skupa organiziran je i posjet Entomološkom odjelu Gradskog muzeja Varaždin s ciljem razgledavanja i saznanja o primjeni interaktivnih medija u stalnoj postavi "Svijet kukaca".