STROJARSKA I PROMETNA Osvojene tri zlatne medalje na WorldSkills Croatia 2024. Foto: Strojarska i prometna škola Varaždin

STROJARSKA I PROMETNA Osvojene tri zlatne medalje na WorldSkills Croatia 2024.

VV | 21.5.2024. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

Učenici Strojarske i prometne škole sudjelovali su na državnom natjecanju srednjih strukovnih škola WorldSkills Croatia 2024. u tri discipline: Kućne instalacije, Vožnja motornog vozila i Prometna tehnologija i logistika te osvojili tri zlatne medalje! 

- "Rasturili" na WorldSkillsu 2024.: naši učenici državni prvaci u čak 12 disciplina, no to nije sve!

Natjecanje se održalo od 13. do 15. svibnja u Zagrebu u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i osposobljavanja i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a našu školu su predstavljali: Dino Lukavski i Fran Golubar iz 3.e razreda (mentor Krunoslav Puček) koji su osvojili zlatnu medalju u disciplini Kućne instalacije, Nikola Mašić iz 3.h razreda (mentor Željko Ivanuša) koji je osvojio zlato u disciplini Vožnja motornog vozila te Ana Pajtak iz 4. d razreda (mentorica Marijana Balić Lovrec) koja je osvojila zlatnu medalju u disciplini Prometna tehnologija i logistika.

- Na WorldSkills Croatia 2024. naša je škola bila domaćin u disciplini Prometna tehnologija i logistika, a zahvaljujući vrijednim volonterima Eriku Miku, Ivani Sambolec, Gabrijeli Posavec i Teu Strugaru iz 4. d razreda te članovima organizacijskog odbora, nastavnicima Vlatki Slunjski Piskač i Filipu Pižeti, škola se predstavila kao vrijedan i ugodan domaćin - kažu na Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin te čestitaju učenicima i njihovim mentorima na izvanrednim rezultatima. 

- Veliko hvala svim nastavnicima i mentorima koji su bili podrška natjecateljima te učenicima volonterima koji su vrijedno radili na poslovima koje smo imali kao škola domaćin - ističu u toj varaždinskoj srednjoj školi.