Što se sprema za Dane maturanata 2020: Učenici zatražili higijenske potrepštine i vodu u Parku mladih Foto: VV arhiva / ilustracija

Što se sprema za Dane maturanata 2020: Učenici zatražili higijenske potrepštine i vodu u Parku mladih

Varaždinske vijesti | 6.3.2020. u 19:02h | Objavljeno u Društvo

Na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije, u Županijskoj palači u Varaždinu danas je održan zajednički sastanak s predstavnicima Vijeća učenika srednjih škola s područja županije na temu Dana maturanata 2020.

Sastanak povodom Dana maturanata je nastavak realizacije Programa rada Savjeta mladih i segmenta „Slobodno vrijeme i kultura mladih“, a ključan cilj je uključiti mlade u procese donošenja odluka koje se direktno ili indirektno tiču njih. Upravo zato je organiziran sastanak kako bi se omogućilo maturantima da se uključe u proces kreiranja i donošenja programa koji je namijenjen njihovim posljednjim školskim danima.

- Dani maturanata zasigurno mnogo znače maturantima koji se opraštaju od svojeg srednjoškolskog obrazovanja i nužno je da im omogućimo da se uključe u sukreiranje sadržaja. Ovaj sastanak Savjet mladih organizira već drugu godinu za redom i vjerujemo da će se takva praksa nastaviti u budućnosti – istaknuo je tom prilikom predsjednik Savjeta mladih Lovro Lukavečki.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici PU varaždinske, Varaždinske županije, Grada Varaždina i Koncertnog ureda Varaždin. Ispred Varaždinske županije učenike je pozdravio zamjenik župana Tomislav Paljak koji je istaknuo kako projekt „Maturantika“ i dalje ima snažnu podršku Varaždinske županije.

- Projekt „Maturantika“ nastavlja se i ove godine uz snažnu potporu Varaždinske županije, a ovaj sastanak je dodatan pokazatelj da brinemo o mišljenju učenika i nastojimo sve želje implementirati u program sukladno mogućnostima. Uskoro ćemo imati i sastanak s ravnateljima nakon čega možemo očekivati konačan program i termin održavanja maturantike – rekao je zamjenik župana Paljak.

Predstavnici PU varaždinske Tatjana Novak i Darko Dragičević su učenicima predstavili prošlogodišnji program i najavili planove za „Maturantiku 2020“. Nakon konstruktivne rasprave učenici su pohvalili dosadašnju organizaciju i provedbu „Maturantike“ te se složili s većim dijelom programa.

Učenici su, između ostalog, istaknuli potrebu za higijenskim potrepštinama i vodom na području Parka mladih te osiguravanjem dodatnih sanitarnih čvorova. Organizatori su se složili s prijedlozima dodavši kako će novost biti više DJ-a, a narukvice će dobiti svi punoljetni maturanti.

maturantika_2020_najava_1.JPG

maturantika_2020_najava_2.JPG