Što se krije iza Rušnice, nove atrakcije Gradskog muzeja Varaždin? Foto: Ilustracija/Gradski muzej Varaždin

Što se krije iza Rušnice, nove atrakcije Gradskog muzeja Varaždin?

Julijana Marčec | 19.9.2022. u 17:03h | Objavljeno u Društvo

Na Kulturno-povijesnom odjelu Gradskog muzeja Varaždin u Starom gradu prošle srijede, 14. rujna, predstavljena je nova atrakcija u stalnom postavu tog muzejskog odjela. Naime, u sklopu nedavno završenog projekta Mreža živih dvoraca stalni je postav dopunjen sadržajima koji će taj prostor oživiti i stvoriti dinamičniju turističku i kulturnu ponudu za posjetitelje.

- U sklopu ovog projekta uspjeli smo postav Kulturno-povijesnog odjela kroz različite medije približiti posjetiteljima i pozvati ih da se aktivno uključe u razgled. Muzejska građa koju smo kao kustosi dosad samo čuvali pomoću aplikacija i replika postala je dostupna posjetiteljima i zahtijeva njihov angažman prilikom razgleda postava - rekla je na predstavljanju interaktivnog ormara Spomenka Težak, zamjenica ravnatelja Gradskog muzeja Varaždin.

Autorice ovog idejnog projekta su viša kustosica Jelena Rančić i kustosica pedagoginja Jelena Petković, a interaktivni ormar, u kojem su odjevni predmeti i modni dodaci, nazvale su Rušnica za sjećanje...

Više o ovom projektu pročitajte u novom broju Varaždinca...