Što poručuje mladima predsjednik Mladeži HDZ-a Jurak uz Međunarodni dan mladih? Foto: Ilustracija/ŽO HDZ

Što poručuje mladima predsjednik Mladeži HDZ-a Jurak uz Međunarodni dan mladih?

VV | 12.8.2021. u 15:09h | Objavljeno u Društvo

Danas je Međunarodni dan mladih – dan koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, a svake godine je posvećen nekoj temi koja je od značaja za mlade u svijetu ili im predstavlja izazov. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je "Transformiranje prehrambenih sustava: inovacije mladih za ljudsko i planetarno zdravlje“, s ciljem da se istakne da uspjeh takvih globalnih napora ovisi i o značajnoj ulozi mladih.

- Značajnu ulogu mladi imaju i na lokalnim razinama djelujući u društvenom životu zajednice. HDZ Varaždinske županije prepoznaje njihovu važnost i potiče politički i društveni angažman svojih mladih članova - kažu u županijskog organizaciji HDZ-a i ističu kako ta stranka oduvijek vodi brigu o mladima, potiče ih na punopravno sudjelovanje i odlučivanje unutar stranke i daje im mogućnost da budu birani za stranačke dužnosnike, općinske načelnike te županijske, gradske i općinske vijećnike.

mladez_hdz.jpg

- Županijska organizacija Mladeži HDZ-a redovito sudjeluje na političkim akademijama i seminarima. Tako su nedavno njihovi mladi članovi Dora Budinski, Josip Cestar i Jurica Pajtak polazili i uspješno završili 13. generaciju Političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta - ističu u županijskom HDZ i dodaju kako je najmlađi županijski vijećnik, 22-godišnji Tin Jurak, predsjednik županijskog odbora Mladeži HDZ-a dokaz kako mladi u toj stranci doista imaju pravo glasa, sudjelovanja i potpunog političkog angažmana.

– HDZ kroz razne edukacije, seminare i Političku akademiju kontinuirano ulaže u nas mlade kako bismo osnažili želju i opredijeljenost za političkim djelovanjem te stečeno znanje primjenjivali u budućem političkom radu i njime doprinosili razvoju svoje zajednice – naglasio je Jurak.

Povodom Međunarodnog dana mladih Jurak je pozvao mlade na veći angažman i sudjelovanje u političkom i društvenom životu svojih lokalnih zajednica poručivši kako je njihov glas važan.

– Glas mladih jednako je važan kao i glas starijih kolega, a samo zajedno možemo doći do željenih promjena, napretka i boljitka – rekao je Jurak, koji se zahvalio aktualnoj županijskoj vlasti na čelu sa županom Anđelkom Stričakom i zamjenicom župana Silvijom Zagorec što kontinuirano ulaže, podupire i potiče svoje mlade.

 

 

Označeno u